Cine este Prințesa Delphine, fiica secretă a lui Albert al II-lea, fostul Rege al Belgiei


Fostul rege al Belgiei, Albert al II-lea, și-a cunoscut fiica secretă la 52 de ani de la nașterea ei. Prințesa Delphine a luat masa cu fostul monarh și cu soția acestuia la reședința lor din Laeken.


În vârstă de 86 de ani, Albert al II-lea a condus Regatul Belgiei în perioada august 1993 – iulie 2013 și a fost căsătorit cu o singură femeie: Donna Paola Ruffo di Calabria. Fostul suveran are trei copii oficiali: Regele Philippe (60 de ani), Prințesa Astrid (58 de ani) și Prințul Laurent (57 de ani).

Însă, Albert al II-lea a ascuns o relație secretă pe care a avut-o cu baroneasa Syibylle de Selys Longchamps vreme de 18 ani. În urma acestei vieți duble s-a născut o fată, care și-a construit de-a lungul timpului o carieră în sculptură. În 1997, Delphine Boël afla din presă că este fiica Regelui Belgiei, motiv pentru care a cerut în instanță efectuarea unui test ADN. Ca urmare a imunității sale în fața instanțelor de judecată, Albert al II-lea a refuzat să facă testul.

Însă, după abdicarea sa, în 2013, Delphine Boël a deschis un nou proces. Fostul suveran s-a încumetat abia în ianuarie 2020 să se supună analizei medicale de stabilire a paternității, iar rezultatul a fost conform relatărilor presei: artista plastică Delphine Boël este, de fapt, Prințesa Delphine a Belgiei, fiica legitimă a fostului suveran.

Întâlnirea dintre tată și fiică, plină de emoție

FOTO: Profimediaimages.ro

La 52 de ani de la naștere, Delphine a fost primită de tatăl ei în casa sa din Laeken. Întâlnirea, extrem de emoționantă, a avut loc duminică, în prezența fostei regine, Paola a Belgiei. Cei trei au mărturisit că întâlnirea a reprezentat „un nou capitol, bogată în emoții, relaxare, înțelegere și speranță”, scrie ziarul De Standaard.

În timpul întâlnirii noastre de la Castelul Belvédère, fiecare dintre noi a fost capabil să-și exprime sentimentele și experiențele sale cu seninătate și empatie”, a fost replica oficială a familiei.

În urma unei hotărâri judecătorești emise de un tribunal din Bruxelles la începutul lunii octombrie, Delphine Boël a obținut dreptul de a se numi Prințesă a Belgiei. Totodată ea poate prelua numele familiei Saxa-Coburg. Aceste drepturi au fost extinse și asupra fiicei sale, Prințesa Josephine (16 ani), și a fiului ei, Prințul Oscar (12 ani).

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: FERMA. În Plus, episodul 22: George Burcea, primele dezvăluiri după eliminarea din Fermă

related posts

Modifică setările cookies