Cine moștenește averea lui Kenzo Takada, de aproximativ 100 milioane de dolari


Designerul japonez Kenzo Takada a murit la 81 de ani, în urma complicațiilor apărute după contractarea noului coronavirus. 


Celebrul designer a murit la Paris, la vârsta de 81 de ani. Născut în Himeji, Japonia, pe 27 februarie 1939, Kenzo Takada a renunțat la Kobe City University of Foreign Studies pentru a se înscrie la Tokyo's Bunka Fashion College, pentru a studia desingul, fiind de altfel printre primii studenți de sex masculin de aici. 

În anii 60, acesta s-a mutat la Paris, însă succesul a venit aproape zece ani mai târziu. Takada a deschis primul său magazin, Jungle Jap, în anii 70 și tot atunci un model i-a purtat creațiile pe coperta unei reviste Elle.

Anul următor, debuta cu creațiile sale în Tokyo și New York. În anii 80, acesta a abordat și moda masculină, lansând prima linie de haine pentru bărbați. 

În 1988, a lansat prima linie de parfumuri, Kenzo de Kenzo. 

Kenzo Takada s-a retras din lumea designului în 1999. Foarte discret cât privește viața personală, acesta și-a construit o casă în stil japonez în chiar inima Parisului, foarte aproape de Opera Bastille, completată de un pavilion de luat ceaiul și un iaz cu crapi. 

Cel care l-a ajutat să construiască casa a fost partenerul său, Xavier de Castella, care a murit în anii 90 de SIDA. 

Cel mai probabil, potrivit Business Insider, averea lui Kenzo Tanaka, de aproximativ 100 milioane de dolari, va reveni familiei sale din Japonia. 

Foto: Getty

FULLSCREEN
Cine moștenește averea lui Kenzo Takada, de aproximativ 100 milioane de dolari
  • /

related posts

Modifică setările cookies