Cristina Bălan, despre gemenii ei: ”Matei e mai șucar, Toma e blândețea întruchipată”


Cristina Bălan, câștigătoarea ”Vocea României”, a vorbit recent despre cei doi copii ai săi, Toma și Matei.


Într-un amplu interviu acordat publicației Superbebe, Cristina Bălan a dezvăluit cum este viața alături de cei doi copii ai săi, de șase ani, diagnosticați cu sindromul Down.

Citește și: Vedete din Romania care si-au prezentat copiii pe internet. Cum aratau bebelusii lor si ce frumoase erau mamicile

”Toma și Matei fac șase ani, în curând, dar ei încă zic cici ani, când sunt întrebați. Deși sunt gemeni, unul are o fire, celălalt, alta. Matei e cu inițiativa, Toma îl urmează. Matei e mai șucar, Toma e blândețea întruchipată. De exemplu, Matei e mai putin răbdător decât Toma. Și tot așa. 

Sunt foarte sănătoși, dar mi-e cumva teama să spun asta pentru că acum ne trezim că statul nu ne mai da indemnizația pentru ei sau ne dau alt grad, dacă tot sunt atât de bine copiii. Dar ei sunt bine pentru ca am investit aproape tot timpul și banii nostri în educarea și îngrijirea lor. Eforturi uriașe, sacrificii, uneori supraomenești, însă cu rezultate pe măsură. Statul român nu are legătura cu progresele lor”, a declarat artista pentru Superbebe.

Cristina Bălan a explicat și de ce nu a renunțat în momentul în care a aflat că va avea doi copii cu sindromul Down.

”Mulți oameni nu pot pricepe cum să știi că vei avea un copil cu Sindromul Down și să nu faci avort. Dar pentru mine, un om preocupat de toate aspectele ființei umane (trup, minte, spirit), acest sindrom  nu înseamnă decât o experiență diferită. 

Cum adică, să-mi placă să fiu luată în brațe de 100 ori pe zi și să fiu pupată des? Uite că mie îmi place. Cum îmi place și faptul că ei sunt incapabili de meschinării; am avea multe de învățat de la cei cu 47 cromozomi. Da, sunt provocări cognitive, motrice, neurologice. Dar știi ce? Am cunoscut destui copii tipici cu tot felul de provocări, unele chiar uriașe. Ce garantii ai că al tău copil tipic nu se va confrunta cu diverse provocări?”. 

related posts

Modifică setările cookies