Cristina Neagu, perfecţiune la puterea a patra! „Inima şi capul contează mai mult decât corpul”


Handbalista Cristina Neagu a fost desemnată de Federaţia Internaţională (IHF) cea mai valoroasă jucătoare a lumii în anul 2018, distincţie individuală pe care a mai cucerit-o în 2010, 2015 şi 2016. 


Românca a intrat în istoria handbalului feminin, fiind prima sportivă care reuşeşte o asemenea performanţă.

Oficialii forului mondial şi-au justificat decizia, enumerând realizările Cristinei de anul trecut, înainte de grava accidentare la genunchi în urma căreia a devenit indisponibilă pentru tot restul sezonului.

„Pentru a doua oară în carieră, a fost golghetera Ligii Campionilor, cu 110 goluri şi pentru al patrulea an la rând a fost inclusă în echipa ideală a celei mai puternice competiţii inter-cluburi. Cu CSM Bucureşti, Neagu a luat medalia de bronz a Ligii Campionilor, iar în România a câştigat campionatul şi cupa.

De asemenea, Cristina Neagu a condus naţionala ţării sale către semifinalele Campionatului European. În această campanie, a depăşit un record,  devenind handbalista care marcat cele mai multe goluri (237) în istoria turneelor finale continentale”, a notat site-ul oficial al IHF.

Cheia succesului a fost explicată chiar de către Cristina Neagu.

Cred că inima şi capul contează mai mult decât corpul în sine. Pentru că acela se poate lucra, dar dacă nu ai o minte fierbinte şi lucidă, e foarte greu să obţii performanţe deosebite. E o încununare a muncii mele, iată că sacrificiile îşi au şi ele rostul. Am avut un an foarte bun şi sunt foarte mândră de ce am realizat”, a spus handbalista noastră, aflată în perioada de recuperare.

„Eu am fost mereu mai firavă. Nu ştiu ce să spun despre calitatea fizică, sunt la a treia accidentare gravă din carieră, deşi muncesc foarte mult”, a explicat Cristina Neagu. Absenţa de pe teren a jucătoarei de 30 de ani a fost simţită imediat de echipa CSM Bucureşti, care e pe cale să rateze ambele obiective majore ale sezonului, câştigarea campionatului şi calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor.related posts