Cum a păcălit un medic arădean o țară întreagă. „Lipsa de cultură generală și falsul patriotism au făcut ca totul să ia amploare"


O glumă a unui medic stomatolog din Arad a devenit virală pe rețelele de socializare. 

Tag-uri:

Medicul a publicat pe contul său de Facebook o fotografie a unui castel din Germania și l-a prezentat ca fiind un castel din Comuna Ususău, județul Arad. În doar câteva ore de la publicare, fotografia a fost redistribuită de peste 12.00 de ori. 

Medicul a declarat pentru site-ul Adevărul că vrea să folosească ocazia pentru a atrage atenția asupra fenomenului fake-news, foarte prezent, de altfel, tocmai pe Facebook.

„Totul a fost o glumă. Credeam că oamenii vor înțelege. Și în comentarii lăsam să se înțeleagă că e o glumă. Dar lipsa de educație, de cultură generală și falsul patriotism au făcut ca totul să ia o altă amploare. Poate am reușit să atrag atenția, măcar puțin, asupra informațiilor care se distribuie masiv în mediile online. La fel cum postarea mea a fost pe jumătate adevărată – castelul există, doar că nu există în România, la fel se întâmplă de multe ori și cu alte așa-zise știri”, a spus Daniel Rapcău. 

„Am reușit să promovez comuna Ususău mult mai bine decât autoritățile locale și județene.”, a conchis Rapcău.

Între timp, și pagina de Facebook oficială a comunei Ususău a comentant „incidentul".

„Și uite-așa comuna noastră a devenit cunoscută de oameni care poate nici n-au auzit până acum de ea.", au glumit administratorii paginii.

FULLSCREEN
castelul
  • /


related posts