Cum arăta Regina Elisabeta a II-a în copilărie. Fotografii de colecție din viața suveranei


Regina Elisabeta a II-a a avut o viață plină și a fost martora unor transformări substanțiale pe scena internațională. Suverana, care va rămâne în inimile supușilor săi drept una dintre cele mai apropiate de popor, a avut o copilărie presărată cu provocări care au pregătit-o pentru marile responsabilități de mai târziu.


Prințesa Elisabeta a II-a, născută Elizabeth Alexandra Mary, a venit pe lume la 21 aprilie 1926, fiind fiica Prințului Albert, Duce de York, și al Elisabetei, Ducesă de York. La momentul nașterii sale, Elisabeta a II-a era a treia în linia de succesiune a tronului britanic, în urma unchiului ei Edward și a tatălui său, Albert.

Însă, după moartea bunicului, Regele George al V-lea și abdicarea lui Edward, Prințesa Elisabeta a II-a a devenit a doua pretendentă la tron, după tatăl ei care a acceptat marea provocare a conducerii la sfâșitul anului 1936.

Unde a copilărit Prințesa Elisabeta a II-a

Primul copil născut al Regelui George al VI-lea a, Prințesa Elisabeta a II-a s-a stabilit cu familia la Palatul Buckingham, după încoronarea tatălui. Ea și sora ei mai mică, Margaret, nu au mers la școală, ci au primit toată educația la palat, sub supravegherea mamei lor și a guvernatoarei Marion Crawford. Cele două prințese au luat lecții de istorie, literatură, gramatică și muzică.

Primii ani de viață i-a petrecut pe domeniile consacrate ale Coroanei, iar preferatele familiei erau castelul Windsor și castelul Balmoral (Scoția). 

De mică, Prințesa Elisabeta a II-a arătat o dragoste imensă pentru cai și câini, animale de care va rămâne atașată toată viața. Vezi mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

Familia Regală a rămas cu poporul în timpul războiului

În 1939, Marea Britanie a intrat în cel de-al Doilea Război Mondial, iar anumiți politicieni ai vremii au sfătuit Familia Regală să le ducă pe fete în Canada, pentru a le feri de bombardamentele Germaniei naziste.

Regina mamă Elisabeta a refuzat propunerea, declarând că niciun război nu poate să separe familia. „Copiii nu vor pleca fără mine. Eu nu voi pleca fără rege. Iar regele nu va pleca niciodată”, a spus suverana, conform royal.uk.

Prințesa Elisabeta a II-a a rămas în țară și a sprijinit cum a putut eforturile de război. S-a înrolat în ATS - Auxiliary Territorial Service, filiala feminină a Armatei britanice, înființată la 9 septembrie 1938. La început, ATS a fost un serviciu de voluntariat pentru femei, însă după 1949 a fost inclus în Corpul Regal al Armatei Femeilor.

Căsătoria cu Prințul Phillip al Greciei și Danemarcei

Elisabeta a II-a l-a cunoscut pe viitorul ei soț în 1934. Cinci ani mai târziu, pe când avea doar 13 ani, prințesa a dezvăluit că s-a îndrăgostit de prinț, care avea 18 ani. La 9 iulie 1947, logodna lor a fost anunțată public.

Uniunea nu a fost lipsită de controverse și scandal. Phillip nu era la fel de înstărit ca ea, nu s-a născut în Regat și avea surori care s-au măritat cu oameni influenți, apropiați de regimul nazist.

Înainte de nuntă, care a avut loc la 20 noiembrie 1947, Phillip a renunțat la titlurile sale din Grecia și Danemarca, s-a convertit la anglicanism (el fiind creștin ortodox) și a adoptat titulatura Locotenent Philip Mountbatten.

Prințesa Elisabeta a II-a și primul copil

În noiembrie 1948, prințesa devine mamă odată cu nașterea lui Charles, actualul Rege al Marii Britanii. Cu o lună înainte de acest eveniment, Regele a emis un act prin care recunoaște dreptul copiilor Elisabetei a II-a și ai lui Phillip să poarte titulatura de „prinți și prințese”.

Actul a fost necesar, deoarece copiii nu ar fi avut acest drept, de vreme ce tatăl lor nu mai avea niciun titlu regal (a renunțat la ele înainte de căsătorie).

Al doilea copil al Elisabatei a II-a, Prințesa Anne, s-a născut la 15 august 1950.

Vezi în colecția de fotografii de mai jos aspecte de la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a și alte fotografii de arhivă!

Vezi și VIDEO: Secretul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

  • Cum arăta Regina Elisabeta a II-a în copilărie. Fotografii de colecție din viața suveranei

related posts

Modifică setările cookies