Cum arată resortul de lux pe care Radu Mazăre l-a construit în Madagascar


În 2012, Radu Mazăre a luat în concesiune, pe 99 de ani două hectare de teren, cu deschidere spre mare în celebra insulă.


N-a putut să-l cumpere pentru că potrivit legilor malgase, niciun strain nu are voie să detină proprietăți acolo.

 

Resortul Mantasaly este format din 16 bungalouri, toate cu vedere spectaculoasă la Oceanul Indian. Așa este descris, pe pagina oficială, primul resort din Madagascar dedicat iubitorilor de kite, un sport nautic cu pânze care a devenit popular si la noi.

Restaurantul de lux, cu specific local, servește mâncăruri gătite din alimente organice, crescute de localnici. 

Clienţii beneficiază de cursuri de kite din partea unor instructori autorizaţi şi pot cumpăra sau închiria echipamente de la magazinul din complex. Întreg complexul este alimentat cu energie electrică provenită de la panouri solare.


 

 

Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar, pentru șase zile. 

Fostul primar al Constanței plecase din țară pe 30 decembrie 2017, cand se afla sub control judiciar, dar instanța îi ridicase interdicția de a părăsi România. 

El a fost condamnat definitiv, pe 8 februarie la 9 ani de închisoare cu executare, în dosarul retrocedărilor unor terenuri în Constanţa şi Mamaia. 

Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari din Primăria Constanței, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa). Pprejudiciul estimat de DNA se ridică la 114 milioane de euro.

 Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe. Într-o altă cauză, cunoscută ca ”dosar Polaris”, Radu Mazăre a primit, pe 3 mai, o pedeapsă de 9 ani și 10 luni de închisoare. 

related posts

Modifică setările cookies