Cum organizezi o petrecere de neuitat pentru copilul mic


Există mame care asortează decorul de pe tort cu cadourile surpriză pentru invitaţi şi care se deghizează chiar ele în zâne. 

Tag-uri:

Şi există mult mai multe mame cărora le lipsesc timpul, banii, talentul. Pentru cea de-a doua categorie, prezentăm mai jos câteva idei pentru organizarea unei petreceri aniversare pentru cel mic astfel încât să devină un eveniment de neuitat.

Decorul simplu

Există pe piaţă o multitudine de accesorii pentru a pregăti o petrecere, dar în mod sigur majoritatea dintre ele vor ajunge la gunoi după încheierea evenimentului. Iar bugetul pentru petrecere va fi şi el în acest caz unul destul de consistent. În ceea ce priveşte şerveţelele, paharele, linguriţele, faţa de masă, foloseşte ceea ce ai în casă deja, în culori neutre. 

Cumpără nişte farfurii din carton pe tema aleasă pentru petrecere, pentru a înveseli masa şi câteva ghirlande multicolore pentru pereţi, poate câteva baloane colorate. De asemenea, caută prin casă tot ceea ce ai legat de tema respectivă, de exemplu, maşinuţe, dacă micuţul tău este pasionat de Cars, sau scoici, dacă ai un copil căruia îi place Mica Sirenă.

Un mod de a da culoare şi amuzament petrecerii este o cabină foto. Poţi găsi pe site-urile specializate o cabina foto de vanzare, dar la fel de bine poţi închiria una, cu o multitudine de fundaluri şi recuzită bogată, cu tematică personalizată, pentru a face din petrecere un moment unic.

Dacă ţi se pare prea complicat, poţi alege doar un fundal care să ilustreze tema petrecerii şi să amenajezi un colţ foto.

Invitaţiile

În funcţie de tema petrecerii, aleasă în mod evident de sărbătorit, caută pe internet modelul, motivul respectiv, tipăreşte-l pe hârtie mai groasă sau carton - se găsesc la orice papetărie -, completează cu stiloul informaţiile practice. Nu îţi mai bate capul cu plicuri unde să scrii prenumele copilului, ci notează-l chiar pe spatele invitaţiei. Distribuie la grădiniţă sau şcoală invitaţiile copiilor oaspeţi.

Triajul invitaţilor

Dacă micul sărbătorit are mai puţin de şase ani, nu are niciun rost să inviţi toată clasa. Identifică-i prietenii cei mai buni şi asigură-te că vor veni la petrecere. Mai bine patru invitaţi care se înţeleg şi se distrează, decât zece care se plictisesc.

Un tort care doar pare complicat

Nu are sens să îţi petreci prea mult timp în bucătărie pentru a obține tortul perfect, de vreme ce majoritatea invitaţilor vor lăsa mare parte din el în farfurie. Alege o reţetă de bază, cu un blat fraged din iaurt şi o cremă simplă dar gustoasă din ciocolată, unul cu cremă de vanilie şi fructe proaspete sau chiar unul din biscuiți ornat cu zmeură. 

Dacă ai o formă de tort amuzantă, foloseşte-o. Pentru decor, poţi apela la personaje de tip Playmobil sau diverse bomboane amuzante. Cu puţină pasta de migdale modelabilă poți scrie numele sărbătoritului şi gata. Pentru gustări, alege brioşe sărate, tartine cu brânză, mai multe tipuri de carne de calitate şi legume, frigărui cu legume proaspete şi bucăţi de carne, salate, precum cea simplă de cartofi, frigărui de fructe proaspete. Secretul stă în formele alese şi într-o multitudine de culori. Pentru băuturi, fă alegeri sănătoase, precum sucuri de fructe proaspete, limonadă cu miere şi/ sau mentă.  Evită băuturile dulci, carbogazoase, din comerţ.

Interval orar restrâns

Nu este potrivit să inviţi copii mici la o petrecere programată de la 14.00 la 18.00. Două sau trei ore sunt mai mult decât suficiente. După ce trece acest timp, sigur majoritatea dintre ei vor fi foarte obosiţi. Dacă micuţii nu au renunţat la somnul de la prânz, alege intervalul orar 15.30 - 17.30.

Delimitează teritoriul

După ce sosesc copiii, lasă-le puţin timp să îşi pună lucrurile la intrare, să aşeze cadoul în living şi să exploreze spaţiul. În timpul acesta, poţi discuta cu părinţii. Dacă locuieşti într-o casă mai mare, delimitează spaţiul de joacă şi nu permite accesul în alte camere. Nu uita să le arăţi unde este baia, unde trebuie să îşi pună încălţămintea şi unde se pot spăla pe mâini înainte de a mânca.

Activităţi în ritmul copiilor

Poţi opta pentru câteva jocuri, pentru a-i face să se simtă în largul lor şi pe cei mai timizi: de-a v-ați ascunselea sau o vânătoare de comori, cu ghicitori simple, potrivite cu vârsta lor și indicii ascunse prin casă. Apoi pot urma jocuri libere pe un fundal muzical, de construcţii, lego, cu mingea, desene, orice îi face plăcere sărbătoritului.

Jocul de-a curăţenia

La final, poți ruga copiii să strângă într-un sac de gunoi farfuriile din carton, hârtiile în care au fost ambalate cadourile. Recompensează-i apoi cu câteva bomboane puse în micile pungi de cadouri oferite în semn de mulţumire că au venit la petrecere.

Mulţumiri şi fotografii

Părinţilor invitaţilor li se poate mulţumi a doua zi după petrecere, când vor primi şi o fotografie - de la cabina foto - sau mai multe din timpul evenimentului.

Sursa foto: Pexels.com, Pixabay.com

  • Cum organizezi o petrecere de neuitat pentru copilul mic

related posts

Modifică setările cookies