Cum s-a îmbogățit o agenție din Barcelona „pe spatele” unui model generat de Inteligența Artificială. Povestea Aitanei Lopez


O agenție de comunicare din Barcelona a găsit cheia succesului! Aitana Lopez, cunoscută în mediul online sub numele de Fit Aitana, este un model generat de Inteligență Artificială care aduce în bugetul companiei respective nu mai puțin de 4.000 de dolari pe lună.


Deși nu există în realitate, Aitana Lopez a reușit să adune, în doar patru luni, nu mai puțin de 110.000 de urmăritori. Ideea agenției de comunicare The Clueless, aceea de a investi în modelele virtuale și de a renunța la costurile asociate manechinelor reale, a făcut înconjurul lumii și a inspirat multă lume. 

Aitana Lopez nu este perfecțiunea întruchipată...sau cel puțin așa dorește conducerea agenției respective. Modelul a fost creat în așa fel încât să respecte tendințele în modă și standardele de frumusețe din zilele noastre, iar din dorința de a părea cât mai reală i-au fost adăugate și defecte - riduri, cearcăne și păr ciufulit.

„Inteligența artificială prosperă pe imagini impecabile, noi facem invers”, a declarat echipa The Clueless, potrivt odditycentral.com.

„În primul rând, nu lăsăm pielea atât de netedă. Dacă ți-am arăta o fotografie direct cum iese din AI, ai ști că acea piele nu există în realitate”.

Foto: Instagram

  • Cum s-a îmbogățit o agenție din Barcelona „pe spatele” unui model generat de Inteligența Artificială. Povestea Aitanei Lopez
Modifică setările cookies