Cum să nu te îngrași de Crăciun. 9 sfaturi eficiente și ușor de pus în aplicare


Pentru majoritatea dintre noi, Crăciunul este o perioadă a exceselor, a răsfățurilor culinare, care sunt urmate, inevitabil, de o creștere nedorită în greutate.


Însă antrenoarea de fitness Camilla Akerberg (28 de ani) este convinsă că este posibil să rămâi suplă chiar și în această perioadă. Iată care sunt sfaturile concepute de aceasta pentru a vă păstra silueta. 

Citește și: Romanița Iovan, secretul tinereții: ”O doamnă de 80 de ani arăta de 55 și făcea asta”

1 Pregătiți-vă pentru Sărbători

Este cât se poate de evident: dacă știi că urmează o perioadă plină de petreceri și evenimente festive, este bine să fii pregătită. ”Fii în superformă înainte de a începe perioada Sărbătorilor”, scrie Camilla pe blogul ei.

Poți face asta ca o provocarea, adoptând din timp o dietă sănătoasă și un program regulat de exerciții fizice.

2 Luați mașina

”Când conduci, ai cea mai bună scuză să stai departe de alcool, iar prietenii tăi vor aprecia faptul că se pot baza pe tine ca să-i conduci acasă”, explică antrenoarea Camilla.

3 Alegeți mâncărurile cu grijă

Cu toate bunătățile care vor fi pe masa de Crăciun, poate fi dificil să reziști în fața unei fripturi suculente sau unei felii de cozonac pufos. Însă Camilla spune că este o idee bună să nu amesteci mâncărurile, să înjumătățești porțiile, iar la cină să optezi pentru proteine, grăsimi sănătoase și să înlocuiești cartofii cu o salată de legume.

4 Adaugați fibre în dietă

Deși sunt elementul cheie în orice dietă, ținută în orice perioadă a anului, fibrele sunt, în mod special, de ajutor de Crăciun, pentru că reglează tranzitul intestinal și induce senzația de sațietate pentru mult timp, minimalizând riscul creșterii în greutate. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camilla Akerberg (@camilla_akerberg) on

5 Consumați grăsimi sănătoase

La fel ca și fibrele, grăsimile sănătoase sunt esențiale în această perioadă. Avocado, uleiul de măsline, migdalele, nucile și somonul nu numai că vă vor ajuta să slăbiți, dar vă vor întări și sistemul imunitar. Camilla recomandă consumul de grăsimi sănătoase la fiecare masă.

6 Consumați mai multe proteine

”Alegeți proteine din carne de bună calitate, în special de pește și pasăre, din ouă sau surse vegetale”, spune Camilla, adăugând că acestea ar trebui preparate mai degrabă la grătar sau la cuptor decât să fie prăjite.

7 Faceți mai mult cardio

Având în vedere consumul în exces de calorii, din această perioadă, un pic de mișcare nu strică. Dacă nu mergeți la sală, ieșiți în natură, faceți plimbări lungi și, eventual, și niște exerciții de fitness.

8 Fiți active

Camilla crede că, de Sărbători, nu ar trebui să vă limitați în a vă întâlni cu prietenii doar pentru mâncare și băutură. Puteți ieși împreună la patinaj, la schi sau la săniuș, puteți face plimbări sau vizite, orice vă ține departe de masa plină.

FULLSCREEN
Cum să nu te îngrași de Crăciun. 9 sfaturi eficiente și ușor de pus în aplicare
  • /


related posts