Cum sunt “lobotomizați chimic” copiii din centrele de plasament.O anchetă realizată de Paula Herlo, la România, te iubesc!


Duminică, la România, te iubesc!, Paula Herlo ne-a arătat neputințele unor copii din centrele de plasament, care sunt abandonați și sedați sistematic.


”Sunt mii de prunci sub tratament psihiatric, deși n-au dizabilități mintale. Sistemul de protecție îi preferă liniștiți, cuminți. <<Copilărie sub anestezie>> este o radiografie a sistemului de protecție a copilului, care se reformează de 30 de ani. 5000 de prunci trăiesc încă în centre mamut, unde domnește legea celui mai puternic. Mărturiile copiilor sunt șocante, iar imaginea unei fete care adoarme în timpul discuțiilor din cauza tratamentului e o dovadă că Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății trebuie să trimită echipe mixte de control, medici și asistenți sociali, în centre.”, a spus Paula Herlo despre ancheta tulburătoare. 

 

5.700 de copii iau cockteiluri de patru medicamente /12/ antipsihotice sau antidepresive, care îi țin moleșiți sau chiar adormiți.

Paula Herlo a intrat în mai multe centre din ţară și a vorbit cu zeci de copii aflaţi sub un astfel de tratament.

 

Ancheta este disponibilă integral pe protvplus.ro. 

related posts

Modifică setările cookies