Dana Sota a realizat o ședința foto senzuală la 57 de ani


“Sunt Dana Sota, am 57 de ani și iubesc să fiu femeie și la vârstă mea, așa cum am iubit să fiu femeie și la 30, 40 sau 50 de ani!”, își începe Dana Sota, expert în beauty cu peste 20 de ani de expertiză în domeniu, confesiunea foto și editorială plină de senzualitate care da startul rubricii “Manifest pentru feminitate” de pe site-ul său, în care va demola cu exemplul personal, rând pe rând, mare parte dintre tabuurile universului feminin.


Misiunea Danei Sota este aceea de a da încredere femeilor să-și accepte particularitățile, realitățile, situațiile inerente în viață pe care de cele mai multe ori ele, în tăcere, le transformă în probleme. “Am hotărât să fiu curajoasă, să accept cine și cum sunt, să încerc să fiu cea mai bună versiune a mea indiferent de etapă în care mă aflu. Îmi doresc că noi, femeile, să avem încredere în noi, în frumusețea și în feminitatea noastră, în felul în care arătăm, în felul în care privim viață și tot ceea ce o compune, plăcut sau mai puțîn plăcut. Eu am curajul să vorbesc despre cine sunt și prin ce trec. Sper că asta să poată face orice femeie, spre liniștea, încrederea și confortul ei.”, mărturisește Dana Sota.

“Atunci când ai încredere în ține și în faptul că faci tot ce-ți stă în putere pentru a fi cea mai bună versiune a ta din punct de vedere fizic, psihic și emoțional, ajung să ți se pară amuzante prejudecățile și reacțiile celor din jur atunci când aud vârstă pe care o ai. Am trăit de-a lungul timpului, pe lângă aprecieri, și discriminări, replici acide, zâmbete pline de compasiune, de parcă timpul meu ar fi trebuit să fie trecut. Ei bine, nimic dintre aceste lucruri nedrepte nu m-au rănit, atâta timp cât am avut încredere în feminitatea mea, în tot ceea ce fac să mă simt bine în pielea mea. Este atât de puțîn importantă numărătoarea anilor și atât de important felul în care alegi să îți trăieșți vârstă și viață. Îmi doresc să ne punem pe primul plan și să încercăm să fim împăcate și fericite cu felul în care suntem”, își continuă confesiunea Dana Sota, supranumită de cei din industria frumuseții din România “beauty guru”.     

Vârstă este doar unul dintre tabuurile pe care Dana Sota încearcă să le demoleze prin postări îndrăznețe foto, video și editorial în campania-manifest pe care o demarează pe site-ul sau: “Îmi doresc să vorbesc despre subiecte fireșți în viețile noastre, dar atât de bine ascunse în sufletul și mintea femeilor. Pe lângă subiectele de beauty, wellness, wellbeeing cu care mi-am obișnuit comunitatea, vreau să dau glas și soluții la subiecte care țîn de menopauza, de sex la orice vârstă, de libidou, de recuperarea după divorț, de piele îmbătrânita și de orice topic de interes, despre care se vorbește puțîn, din cauza mentalităților și a lipsei de încredere.”, adaugă Dana Sota care s-a impus pe piață de beauty din România că  editorialist, consultant în frumusețe, prezentator tv, antreprenor, blogger, speaker motivațional și scriitor al bestseller-ului “Frumusețea se învață”, considerat o adevărată enciclopedie a îngrijirii.

Secretele imaginii sale impecabile și a stării sale de bine indiferent de timp și de scurgerea lui se contrag în ceea ce ea numește Metodă SOTA, un acronim care sumarizează cele mai importante reguli pentru frumusețe, tinerețe și stare de bine, experimentate de Dana Sota pe tot parcursul vieții sale.

Metoda SOTA este la îndemână oricui și oricine, la orice vârstă, o poate aplică: “S vine de la Stil de viață sănătos, Somn și Sport. Încerc să dorm zilnic 8-9 ore, somnul este sfânt pentru mine, așa mă refac, așa mă reincarc de energie, iar sportul îl fac de 3 ori pe săptămâna de la 35 de ani și a devenit cea mai utilă rutină pentru corpul și pentru psihicul meu. O vine de la ordinea în viață, în gânduri și în acțiuni. Orice ritual benefic pentru corp, minte și suflet trebuie făcut cu disciplină și consecvență, cu respectarea bornelor importante din zi și din viață. Nu înseamnă că nu sunt spontană sau că nu mă bucur de tot ce apare imprevizibil în viață, însă ordinea în regulile ce trebuie respectate îmi ajută corpul să recunoască mereu drumul bun și starea de bine. T vine de la Tu, pentru că întotdeauna trebuie să te pui pe ține pe primul plan, în centrul existenței tale, cu tot cu ce știi că îți aduce o stare de bine. Dacă tu eșți bine, toți cei din jurul tău vor fi bine în relație cu ține și tot ceea ce ți se întâmplă va putea fi asimilat cu sens de corpul și psihicul tău. Iar A vine de la alimentație și apă. Încerc să nu încarc corpul cu alimente greu de digerat și să nu mănânc după 7 seară. De vreo 30 de ani fac asta și mă simt foarte bine. Apă este foarte importantă, medicii spun că este bine să bem apă înainte să ajungem să simțim starea de sete care este deja un semnal că ceva este în neregulă.”

related posts

Modifică setările cookies