De ce s-a dezbrăcat pe scenă cântăreața Billie Eilish. Mesaj de forță al adolescentei


În vârstă de numai 18 ani, americanca Billie Eilish a avut o apariție șocantă în timpul unui concert susținut de ea la American Airlines Arena din Miami.


Câștigătoare a mai multor premii Grammy în acest an, Billie e una dintre cele mai în vogă artiste ale momentului, iar fanii cântăreței au apreciat curajul acesteia de a critica în mod deschis curentul de sexualizare a femeilor.

La Miami, într-una dintre pauzele dintre melodii, spectatorii rămas înmărmuriți atunci când pe scenă a fost proiectat un filmuleț cu Billie Eilish într-un număr de striptease, renunțând la îmbrăcăminte până la sutien. Asta în condițiile în care adolescenta e recunoscută pentru stilul vestimentar cu haine largi și tricouri supradimensionate.

Clipul de aproximativ 2 minute a fost însoțit și de un mesaj audio în care Billie își expune amărăciunea. „Îți dai cu părerea despre ceea ce cred eu, despre muzica mea, despre hainele mele, despre corpul meu. Dacă aș trăi cu dezaprobarea ta, n-aș ajunge nicăieri. Dacă port ceea ce este confortabil, înseamnă că nu sunt femeie. Dacă greșesc, sunt târfă. Deși nu mi-ai văzut niciodată corpul, îți permiți să-l judeci”, a vrut să transmită artista pop.

Imediat, atât pe rețelele de socializare cât și în presa americană, mesajul lui Billie Eilish a atras numeroase reacții pozitive, majoritatea comentatorilor vorbind despre „forța” cu care tânăra de 18 ani a abordat acest subiect delicat al sexismului.

related posts

Modifică setările cookies