Declarată moartă pe rețelele sociale, dr. Elisa Granato a ieșit public și a spulberat zvonul: „Sunt bine”


Dr. Elisa Granato, medic microbiolog din Marea Britanie, a murit și a înviat în decurs de 48 de ore din cauza unor zvonuri lansate în mediul online.


Elisa Granato este primul voluntar din Regat care a participat la studiul demarat în țara sa, de testare a unui vaccin pentru coronavirus. Cercetător postdoctoral la Universitatea Oxford, Elisa Granato a fost primul britanic, din cei 800 selectați, care a primit o doză experimentală în cadrul unui test clinic derulat de universitatea pentru care lucrează.

Testarea a început la 23 aprilie, însă la nici 48 de ore de la debutul experimentului, primul participant a fost declarat decedat. Informația nu a fost furnizată de institutul de cercetare, însă a fost răspândită pe mai multe conturi de Facebook.

Postările anunțau că familia medicului a fost plătită cu o sumă considerabilă pentru a nu dezvălui adevărul. Iată una aici.

O altă sursă adăuga informații suplimentare:

A murit la două zile după vaccinul care i-a fost administrat, iar autoritățile au spus că au demarat o anchetă în acest caz. Într-o declarație oferită de cercetători se arată că Elisa a suferit complicații la câteva ore după ce a primit vaccinul și a murit în timp ce era internată”, notează sursa. Postarea este încă activă aici

Toate aceste informații sunt false, iar Elisa Granato a ieșit public și a declarat că este în viață și că se simte bine.

Sunt bine, vă mulțumesc. Beau o cană de ceai, e duminică, 26 aprilie, trei zile după ziua mea de naștere, trei zile după ce am primit vaccinul”, a dezvăluit ea pentru BBC.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr.Elisa Granato (@elisagranatoofficial) on

 

Dr. Elisa Granato a dezvăluit că și-a dorit să participle la acest experiment fiindcă înțelege foarte bine necesitatea identificării unui vaccin pentru coronavirus.

Fotografii: Shutterstock/@elisagranato

Vezi și VIDEO: Adevărata poveste a videoclipului groparilor ghanezi care dansează cu sicriul. Mulți oameni plătesc bani grei pentru asta

related posts

Modifică setările cookies