Descoperire îngrijorătoare la bordul vasului de croaziera Princess Diamond: câte zile a rezistat coronavirusul după ce au plecat pasagerii


În urma unui studiu ale cărui rezultate au apărut de curând, s-a aflat că noul coronavirus a rezistat 17 zile pe diverse suprafețe ale navei de croazieră Diamond Princess, după ce pasagerii au plecat.


Astfel s-a demonstrat că acest coronavirus rezistă mult mai mult pe suprafețe decât se credea până acum. 712 persoane au fost infectate cu coronavirus pe nava de croaziera Princess Diamond, dintre care 10 și-au pierdut viața. 

Studiul a examinat eforturile guvernelor americane și japoneze de a limita răspândirea coronavirusului la bordul navei. 

Virusul „a fost identificat pe o varietate de suprafețe din cabinele pasagerilor infectați, simptomatici și asimptomatici, până la 17 zile după ce cabinele au fost eliberate, dar inaine de procedurile de dezinfectare”, au scris cercetătorii.

Un studiu mai vechi stabilea că noul coronavirus rezistă până la 9 zile pe suprafețe.

Virusul SARS-CoV-2, care provoacă boala coronavirus, poate supravieţui în aer timp de cel puţin 30 de minute şi să se propage până la 4,5 metri, cu alte cuvinte, mai departe decât ''distanţa de securitate'' recomandată de autorităţile sanitare din întreaga lume, potrivit unui studiu mai vechi publicat de oamenii de ştiinţă chinezi.

 

related posts

Modifică setările cookies