Despăgubiri de 12 milioane de dolari după moartea tinerei Breonna Taylor. Cum a reacționat familia fetei


Breonna Taylor a murit în martie 2020, în urma unui schimb de focuri între polițiștii din Louisville și un presupus traficant de droguri. Tânăra de 26 de ani a fost victimă colaterală.

Tag-uri:

La 6 luni de la dispariția nedreaptă a tinerei Breonna Taylor, familia ei și întreaga comunitate afro-americană din SUA cer să se facă dreptate. Cu ancheta încă în derulare și cu cei 3 polițiști acuzați de uciderea fetei, primăria din Louisville, Kentucky, a luat primele măsuri. Edilii au aprobat despăgubirea financiară a familiei îndurerate, alocând 12 milioane de dolari din fondul local.

Unul dintre avocații familiei Taylor, Lonita Baker, a declarat în conferință de presă că „dreptatea pentru Breonna Taylor are multe straturi”, iar despăgubirea materială este doar unul dintre ele.

Primarul din localitate a promis că va lua măsuri pentru reformarea serviciului de poliție și că se va apleca mai mult asupra procedurilor pe care polițiștii le urmează în munca de teren.  

Nenumărate staruri internaționale, printre care și Lewis Hamilton, au luat atitudine după moartea fetei. Pilotul de Formula 1 a transmis un mesaj clar în timpul Marelui Premiu al Toscanei, de la jumătatea lunii septembrie.

Breonna Taylor a fost o tânără care aspira să devină asistentă medicală. În noaptea de 13 martie 2020, ea se afla acasă cu iubitul ei, Kenneth Walker. Trei polițiști au tăbărât în apartamentul fetei, unde bănuiau că se ascunde un traficant de droguri. Posesor al unei arme de foc, Walker a tras primul, crezând că polițiștii sunt niște spărgători. Oamenii legii au răspuns cu 20 de focuri, dintre care 8 au atins-o pe Breonna Taylor.

Bărbatul pe care îl căutau era Jamarcus Glover, un tânăr cu care Breonna a avut o relație în urmă cu câțiva ani. El era suspectul, însă nu mai făcea parte din viața ei.

Cei trei ofițeri de poliție au fost suspendanți pe durata anchetei, iar unul a fost ulterior concediat. Ei sunt anchetați pentru uciderea tinerei Breonna Taylor. FBI a demarat o anchetă separată în acest caz.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Filmul educativ despre Coronavirus, pe înțelesul copiilor

FULLSCREEN
Despăgubiri de 12 milioane de dolari după moartea tinerei Breonna Taylor. Cum a reacționat familia fetei
  • /

related posts

Modifică setările cookies