Diana Armstrong a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele mai lungi unghii din lume


Diana Armstrong a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind femeia cu cele mai lungi unghii din lume. Americanca nu și-a mai tăiat unghiile de 25 de ani, iar motivul din spatele acestei decizii este unul extrem de emoționant. 


Unghiile Dianei măsoară în total aproape 13 metri. Cea mai lungă unghie are 1,38 metri, iar cea mai scurtă are 1,09 metri, potrivit Guinness World Records

Ultima dată, Diana și-a tăiat unghiile în 1997. Dar, la scurt timp după aceea, un accident tragic i-a zguduit familia, iar ea a jurat să nu și le mai taie niciodată. 

În aceea zi, Diana a plecat la magazin. În timp ce făcea cumpărăturile, a primit un telefon de la fiica ei cea mică.

"La magazin, fiica mea cea mică m-a sunat și mi-a spus: Mamă, Tisha nu vrea să se trezească", și-a amintit americanca.

La doar 16 ani, fiica Dianei, Latisha, murise în somn în urma unui atac de astm. 

"A fost cea mai rea zi din viața mea", a spus femeia. 

Latisha era cea care obișnuia să-i facă manichiura mamei sale: "Ea era singura care îmi făcea unghiile. Mi le lustruia și mi le șlefuia".

De-a lungul anilor care au urmat, copiii Dianei au încercat să o convingă pe mama lor să își taie unghiile: "Copiii mei au spus: Mamă, trebuie să-ți tai unghiile. Eu le spuneam: Vezi de treaba ta'".

Diana a explicat că s-a luptat cu depresia timp de un deceniu, iar lăsându-și unghiile să crească a fost modul ei de a o păstra pe fiica ei în gânduri: "De fiecare dată când mă uit la unghiile mele mă gândesc la fiica mea. Cred că este îngerul meu păzitor."

Diana are nevoie de patru zile pentru a-și face manichiura

"Nu am mai fost la un salon de manichiură de aproximativ 22 de ani. Când mă văd venind, ar spune "O, nu", a recunoscut Diana.

Vopsirea lor este un proces atât de laborios încât ea își face unghiile doar o dată la patru-cinci ani. Procesul include 15 până la 20 de sticle de lac de unghii și o unealtă de prelucrare a lemnului pentru șlefuire.

"Ultima dată când mi-am vopsit unghiile a fost săptămâna aceasta și a durat patru zile!", a povestit Diana.

Este o provocare pentru Diana să le vopsească singură, așa că apelează la ajutorul nepoților ei, cărora le place să-i împodobească unghiile cu modele colorate. 

Diana nu poate face prea multe lucruri și a renunțat inclusiv la condus. Ea a povestit că își folosește adesea picioarele pentru a ridica hainele de pe podea sau pentru a deschide frigiderul.

"Dacă trebuie să ridic bani de pe podea, pot să ridic bancnote, dar dacă scap mărunțișul pe podea, acela va rămâne acolo!", a mai spus americanca.

Fotografii: Guinness World Records

related posts

Modifică setările cookies