Discursul antirasism al lui Meghan Markle, devenit viral: „Cei mai mulți oameni nu știu cu ce sunt amestecată”


În plin conflict rasial, americanii și-au amintit de discursul din 2012 al lui Meghan Markle, pe atunci o actriță apreciată pentru rolul din serialul „Suits”.


În 2020, vocile americanilor de culoare se aud din nou. E un strigăt de disperare, al unei comunități care se consideră discriminată și acum pe criterii rasiale. În 2012, Meghan Markle susținea un discurs antirasism care a devenit mult mai popular în lumina evenimentelor actuale. Zeci de orașe din SUA sunt pline de protestatari, după moartea tragică a lui George Floyd.

Sunt birasială. Cei mai mulți oameni nu știu cu ce sunt amestecată, astfel că cea mai mare parte a vieții mele m-am simțit precum o muscă pe perete. Iar unele dintre ofensele pe care le-am auzit, glumele cu adevărat ofensatoare sau numele m-au lovit într-un mod puternic”, spunea Meghan Markle în cadrul campaniei I Won’t Stand For

Citește șiMeghan Markle și Prințul Harry, spionați cu dronele în casa lor din Los Angeles

Tot atunci, a dezvăluit ce a simțit când mama ei, Doria Ragland, a fost jignită pentru culoarea pielii sale.

Acum câțiva ani am auzit pe cineva spunându-i mamei cuvântul cu N (Nigger – n. red.). În ce mă privește, dincolo de faptul că sunt afectată personal de rasism, doar văzând imaginea a ceea ce este țara noastră acum – cu siguranță și lumea – aș vrea ca lucrurile să fie mai bune. Sincer, rasa ta este o parte din ceea ce te definește”, a mai spus Maghan Markle.

Ducesa de Sussex, care s-a stabilit peste Ocean cu Prințul Harry și fiul lor, Archie, a dezvăluit că abia când a început să călătorească în lume a înțeles cât de denaturată este percepția oamenilor despre rasă. 

Meghan Markle s-a lovit de reacții adverse la scurt timp după ce a intrat în relația cu Prințul Harry. În noiembrie 2016, fiul Prințesei Diana a confirmat că se întâlnește cu Meghan și a oferit o declarație publică în care și-a exprima îngrijorarea în legătură cu abuzurile sexiste și rasiale la care a fost supusă iubita lui.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Viaţa bate vlogul - sez. 2, episodul 11 - Pain: “La 1.4 metri aveam 90 de kile’ “

related posts

Modifică setările cookies