Două victime ale atentatelor de la 11 septembrie 2001, identificate după 20 de ani. Cine sunt românii care au pierit atunci


O femeie și un bărbat care au murit în atentatele de la 11 septembrie 2001 au fost identificate abia acum. Autoritățile din SUA au anunțat că au aflat cine sunt victimele, după ce au efectuat o serie de teste ADN speciale.


Aproape 3.000 de persoane au fost declarate decedate după atentatele sângeroase de la 11 septembrie 2001. Dintre acestea, 2.753 au pierit în urma prăbușirii celor două turnuri gemene World Trade Center din New York.

Autoritățile americane au anunțat că au identificat încă două persoane care s-au aflat printre cele dispărute după atacuri.

Dorothy Morgan, din Long Island, este o femeie care a fost identificată la 20 de ani de la atentate, pe baza tehnologiei de secvențiere a ADN-ului, scrie The Guardian.

Citește și: „Nimeni nu-i crede pe talibani”

A doua victimă este un bărbat al cărui nume nu a fost făcut public, la cererea familiei sale. 

Vezi mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

Conform directorului Institutului Medicol-Legal din New York, Barbara Sampson, cele două persoane sunt victimele 1.646 şi 1.647 ale atentatelor de la World Trade Center.

Atentate 11 septembrie 2001, World Trade Center – cine sunt românii care au pierit

Cinci români s-au aflat printre victimele atentatelor de la World Trade Center, când două aeronave de pasageri au intrat în plin în cele două turnuri gemene.

În fiecare an, cei 5 sunt comemorați alături de toți martirii atacului din 11 septembrie 2001.

Unul dintre românii uciși în atentate este Joshua Iosua Poptean, fost membru al Gărzii Naţionale. Bărbatul avea 37 de ani și lucra ca şofer de taxi în New York.

Corina şi Liviu Stan au fost doi soți care ajunseseră în Statele Unite ale Americii prin Loteria Vizelor. Ambii erau apreciaţi de colegii americani şi îşi înnoiseră jurămintele cu puțin timp înainte de atentate.

Eugen Gabriel Lazăr avea 27 de ani şi lucra ca programator software la etajul 103 al uneia dintre cele două clădiri.

A cincea victimă, Ana Fosteris, avea 58 de ani și considera New York-ul cel mai frumos loc de pe planetă.

Sâmbătă, la 20 de ani de la atentatele care au schimbat complet lumea și lupta împotriva terorismului, autoritățile de peste Ocean au pregătit evenimente speciale de comemorare.

Preşedintele Joe Biden va vizita cele trei locuri emblematice ale atentatelor care au avut loc în urmă cu 20 de ani: New York, Pennsylvania şi Pentagonul, a anunţat sâmbătă Casa Albă, conform AFP.

Preşedintele american şi soţia sa, Jill Biden, vor „aduce un omagiu şi vor comemora vieţile pierdute”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Atentatele de la 11 septembrie 2001 – locurile tragediei

New York - turnurile gemene World Trade Center s-au prăbușit după ce două avioane cu pasageri au intrat în plin în cele două clădiri.

Shanksville, Pennsylvania - un avion deturnat de patru jihadişti s-a prăbuşit pe un câmp.

Arlington, Virginia - Departamentul Apărării al SUA a fost atacat, după ce un avion s-a prăbușit pe clădirea Pentagonului.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

related posts

Modifică setările cookies