Drama prin care trece Laurette: fiica ei, victima a bullying-ului la școală


Laurette a postat un mesaj tulburător pe pagina ei de Facebook, unde povestește că fiica sa este victima bullying-ului, din cauza culorii pielii. Vedeta a pus o imagine în care micuța apare cu dinții sparți.


Laurette cere ajutorul Ministrului Învățământului pentru a i se face dreptate.

Iată mesajul postat de vedeta pe rețelele de socializare: 

“Toată copilăria mea, și mai apoi adolescența au fost umbrite de răutățile colegilor de scoală legate de culoarea pielii mele. Am sperat că odată cu trecerea la democrație, cu eliberarea de sechelele comuniste, cu deschiderea către Vest, cu evoluția socială, aceste lucruri vor dispărea. Discriminarea rasială în Europa anului 2019 pare scenariu de film. 

Din păcate, copila mea trăiește același scenariu pe care și eu l-am suportat când aveam vârsta ei. Pentru că este de culoare. Pentru că școala în care învață NU ia măsuri. Pentru că părinții copiilor care o jignesc și o fac zi de zi iau asta că pe o normalitate. Pentru că violența este, practic, una din materiile care se “ predă” cu brio în școlile din România.

 

Joi, fetiței mele i-a fost spartă dantura de către un coleg care nu e la primul incident de genul acesta. Bully-ingul repetat la care este supusă Serena de către acest copil a fost tolerat de scoală, plângerile mele ai fost considerate “răsfăț tv”. Astăzi mă văd nevoită să cer public doamnei ministru a Învățământului să ne facă dreptate. 

Da, suntem de culoare. Dar asta nu ne face neoameni. Copilul meu este un copil educat, crescut cu mult sacrificiu de o mamă singură. Copilul meu nu trebuie bătut, scuipat, batjocorit doar pentru că are o altă culoare a pielii. 

 

Sunt o mamă singură și lupt nu doar cu un sistem indiferent, ci și cu o mentalitate extrem de primitivă. Scoala nu face nimic pentru a-mi proteja fetița. Pentru că dacă ar fi făcut, nu ajungeam în situația de a o aduce acasă mutilată de același coleg care în timp a mai lovit-o de nenumărate ori. 

Poate că orice mamă ar fi avut instinctul de a călca în picioare tot în jur în acel moment în care și a văzut copilul plin de sânge și cu dințișorul spart. Dar, în ciuda pielii mele ciocolatii, nu sunt animal. Mi-am stăvilit impulsul și am încercat să îmi caut dreptatea la conducerea școlii. Care mușamalizează întregul incident. Așa că cer public doamnei ministru, dascal la rândul ei, să-mi ajute fetița”, este mesajul lui Laurette postat pe Facebook.

 

 

related posts

Modifică setările cookies