E românca ce primeşte cea mai mare atenţie în presa străină: ce spun despre Kovesi francezii şi belgienii?


După ce The Guardian şi Financial Times i-au prezentat parcursul în cuvinte elogioase, e rândul presei în limba franceză să scrie în termeni pozitivi despre Laura Codruţa Kovesi.


 
 
 
 
 
 
 
 


Kovesi e numită de belgieni "posibila doamnă de fier", iar francezii o consideră "un simbol puternic". Materialul publicat în Franţa de Le Monde se cheamă  "Alegerea unui procuror român pentru a conduce Parchetul European ar fi un simbol puternic". Francezii susţin că "Desemnarea unei personalități din fostul bloc comunist, susținută de juriști competenți și cărora nu li se poate reproșa nimic, din cele 22 de state membre, ar arata angajamentul UE față de statul de drept".

 

 

 

 
 
Cotidianul belgian La Libre Belgique i-a dedicat un articol imediat după victoria din Parlamentul European şi a numind-o "doamna de fier" a României. Mai mult, încă din titlu, belgienii susţin că  Parlamentul European vrea să o facă "doamna de fier a Europei". La fel ca şi francezii, o numesc "simbolul luptei anticoupţie" şi apreciază că, " în ciuda a tot şi toate, Kovesi a reuşit. Singură, împotriva guvernului prorpriei ţări."
 
 

 

 

Pe PRO TV PLUS puteţi urmări şi un interviu special cu Paula Herlo, jurnalista care schimbă vieţi la "România, te iubesc":

FOTO: Getty

related posts

Modifică setările cookies