Ea e regina ardeilor iuți. O tânără din China a bătut recordul de viteză la mâncat chilli


Yi Huan nu a avut succes în modeling, așa că s-a gândit că poate impresiona în alt fel. A fost încoronată Regina Ardeilor Iuți, pentru viteza cu care a dat gata o farfurie picantă.


Temperatura aerului a coborât la 2 grade Celsius duminică, 9 decembrie 2018, în orașul Yichun, provincia Jiangxi, China, însă ei nu au simțit deloc gerul. Concurenții înscriși la cea mai condimentată întrecere din lume s-au încălzit la propriu cu zeci de ardei iuți, pe care i-au devorat într-un timp record. Întrecerea a aliniat la start și femei dornice de afirmare, iar Regina Ardeilor Iuți a fost desemnată o chinezoaică de 19 ani, care a dat gata 20 de ardei al naibii de iuți în doar 60 de secunde.

În ciuda frigului de afară, concurenții au beneficiat de condiții favorabile pentru a-și pune în valoare talentul: pe durata concursului au stat scufundați în cazane imense de apă caldă, înconjurați de tone de ardei. Fiecare a avut de devorat o farfurie plină cu ardei Tabasco, într-un interval de 60 de secunde. 

Competitorii au venit din mai toate provinciile Chinei, scrie China News, citată de Daily Mail

Câștigătoarea întrecerii a fost desemnată tânăra Yi Huan, care a fost recompensată cu un mic lingou de aur. Performanța ei a fost cea mai bună de la această competiție, însă recordul de ardei iuți mâncați în 60 de secunde aparține unui bărbat.

Tang Shuaihui a reușit, în iulie 2018, să consume nu mai puțin de 50 de ardei iuți în timpul dat, în cadrul unui concurs care a avut loc într-un parc de distracții din provincia Hunan.

 

Cât de bun e ardeiul iute

Studiile științifice au demonstrat că ardeiul iute este un remediu pentru diferite boli. În primul rând e considerat medicament pentru afecțiunile cardiovasculare și e de ajutor pentru prevenirea infarcturilor. Datorită concentrației ridicate de capsaicină, o substanță antiinflamatoare, ardeiul iute poate fi folosit pentru combaterea alcoolismului.

Boiaua de ardei e utilizată cu succes în stoparea sângerărilor, prin aplicare direct pe rană. Totodată, ardeiul iute echilibrează presiunea sângelui, permițând coagularea acestuia. Bineînțeles, toate acestea sunt posibile dacă poți să treci de prima barieră: iuțeala. 

FULLSCREEN
Ea e regina ardeilor iuți. O tânără din China a bătut recordul de viteză la mâncat chilli
  • /

related posts

Modifică setările cookies