Elena Udrea și Alina Bica află dacă vor petrece sărbătorile în închisoare


Săptămâna aceasta Elena Udrea și Elena Bica află dacă își vor petrece sărbătorile acasă sau în închisoare. 

Tag-uri: #Elena Udrea

Mai precis, în 3 decembrie vor expira cele 60 de zile în care fostul ministru și fostul șef al DIICOT trebuie să stea după gratii, iar procurorii au făcut o nouă solicitare de prelungire a arestului prelungit, cerând ca acestea să rămână în arest până la luarea unei decizii privitoare la extrădarea lor.
 
Până la sfârşitul acestei săptămâni este aşteptată o soluţie a magistraţilor în ceea ce le priveşte pe cele două.
 
Fostul ministru urmează să fie citat la penitenciarul din Costa Rica și în procesul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, dar şi într-o altă cauză în care a cerut redeschiderea anchetei pe numele lui Dinu Pescariu.
 
În primul dosar Udrea e acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani. În acest doar mai sunt trimiși în judecată și fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, dar și omul de afaceri Dan Andronic. 
 
 
Ce onorarii încasează avocatul lui Udrea
 
Presa a aflat și onorariile pe care le încasează avocații Elenei Udrea și Alinei Bica.
 
Astfel, avocatul care o reprezintă pe Udrea în instanță încasează 10.000 de dolari, în timp ce al fostului șef al DIICOT, Alina Bica, primește 15.000.
 
Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru a dezvăluit în urmă cu câteva săptămâni și condițiile în care trăiesc Udrea și Bica în închisoarea din Costa Rica. Tăbăcaru a spus că ambele se află în ,,aripa bună” a închisorii, după care a precizat că închisoarea ,,arată ca în Narcos” (n.r. un serial foarte popular, al cărui subiect e viața  traficanților de droguri).
 
 
Omul de afaceri a lămurit și motivul pentru care Udrea nu a mai dorit să împartă apartamentul cu Bica (n.r. cele două au împărțit același apartament o vreme). Potrivit acestuia, conflictul dintre cele două a apărut fiindcă pe Bica o nemulțumeau aparițiile publicea ale Elenei Udrea. Cele două s-ar fi apropiat din nou doar după ce Bica a aflat despre sarcina Elenei. Tot Bica ar fi fost și cea care a dus-o pe Udrea la spital în ziua în care a născut. 
 
Udrea și Bica au fost reținute în baza unor mandate pe care Interpol le-a emis la cererea autorităților din România. Potrivit legii locale, cele două vor sta în arest preventiv două luni, iar în această perioadă va fi inițiată și procedura de extrădare.
FULLSCREEN
Elena Udrea și Alina Bica află dacă vor petrece sărbătorile în închisoare
  • /

related posts