EXCLUSIV Leslie Hawke și obiceiurile de Crăciun din America pe care le-a descoperit și în România


Mama lui Ethan Hawke este extrem de legată de România, după ce în ultimii 18 ani și-a petrecut mare parte din timp în țară noastră. Leslie Hawke a vorbit cu Perfecte.ro despre cum arată Crăciunul perfect pentru ea.


După un an întreg de muncă în folosul altora, Crăciunul este acel moment pe care Leslie Hawke îl dedică familiei. Nu integral, după cum chiar ea recunoaște. De 18 ani de activism în România, timp în care s-a zbătut pentru copiii din familii sărace cu acces limitat la educație, Leslie Hawke se va bucura de compania unor oameni dragi în această perioadă. De Crăciun va fi în Santa Fe, statul New Mexico, împreună cu soțul ei și cu câțiva vechi prieteni.

Contactată de Perfecte.ro, Leslie Hawke a mărturisit care sunt obiceiurile de Crăciun la care ține mult și ce similitudini a găsit între cele pe care le urma în țara natală, SUA, și cele pe care le-a descoperit în România.

Care a fost cel mai special moment de Crăciun pe care l-ați trăit vreodată?

„Iubesc Ajunul Crăciunului și să merg la slujba de la miezul nopții. Aceste obiceiuri sunt grozave, atât în România, cât și în America. Cea mai frumoasă experiență de Crăciun pe care am avut-o până acum acum a fost în satul Drăghici, județul Argeș. Slujba religioasă de la biserica din sat a fost absolut magică pentru toți cei care au participat la ea – oameni înstăriți sau săraci, tineri sau bătrâni, toată lumea! Nu voi uita niciodată lumina lumânărilor și drumul lin înapoi acasă, unde un grup de colindători ne aștepta în pridvor.”

„Îmi place în mod special ziua de Crăciun, deoarece este cea mai liniștită, mai silențioasă zi din an, atât în România, cât și în America. Toată lumea a ajuns deja unde voia să ajungă de sărbători și nu ai parte de trafic auto, niciun magazin nu e deschis și puțini oameni sunt pe stradă. Îmi place pur și simplu să savurez pacea și liniștea zilei de Crăciun.”

„Ar putea suna cam nepoliticos pentru unii oameni, dar prefer să nu fiu cu tot familionul în dimineața de Crăciun. Fără copii care să rupă hârtia cadourilor și să facă grămezi de ambalaje de hârtie peste tot și oameni care să se prefacă încântați de cadouri, când de fapt ei gândesc: De ce ar fi crezut ea că îmi doresc asta? Îmi place să mă ghemuiesc cu o carte bună (pe care mi-am dăruit-o singură) și cu o cană de cidru fierbinte și să savurez liniștea și solitudinea. Apoi, după-amiaza târziu, îmi place să mă alătur familiei sau prietenilor apropiați pentru o masă copioasă. În acest an voi rata grămăjoarele de sarmale și mămăliga aburindă, foarte greu de găsit în New Mexico.”

Care e cea mai interesantă tradiție de Crăciun pe care ați experimentat-o în România?

„Bineînțeles, bărbații costumați cu piei de urs care dansează pe muzică de fluier, în mijlocul drumului.”

Care sunt planurile după 2020, în ceea ce privește misiunea dumneavoastră în România?

„Întotdeauna voi fi implicată în ajutorarea copiilor proveniți din medii defavorizate din România, pentru a avea parte de șanse mai mari la educație. Doar că sediul de la care lucrez s-a mutat în Texas. Nu suport gândul ca un copil să nu-și poată atingă potențialul dat de Dumnezeu din cauza contextului în care a crescut.”

Citește și: Leslie Hawke, despre cei 18 ani petrecuți în România: „Am simțit că aici este locul meu”

related posts

Modifică setările cookies