Fabuloasa Carmen Dell’Orefice a împlinit 91 de ani și încă activează ca model


Cel mai în vârstă model din lume, dar și cu cea mai longevivă carieră din industria modei, uimește și astăzi cu silueta ei și cu stilul său de grande dame.


Carmen Dell’Orefice este femeia fenomen din industria modei. Ea și-a început cariera în 1945 și defilează pe podium și azi, fiind consemnată în Cartea Recordurilor drept femeia cu cea mai lungă carieră de model. Carmen Dell’Orefice a revoluționat industria fashion etalându-și corpul și după vârsta de 50 de ani, când alte modele erau demult „pensionate“. Practic, new-yorkeza cu origini italienești a devenit vedetă de talie mondială promovând arta de a îmbătrâni frumos.

De-a lungul timpului, ea a devenit imaginea marilor case de modă, s-a filmat la cei mai renumiți regizori, a scris câteva cărți și a primit titlul de doctor în arte.

Pe 3 iunie, ea a împlinit 91 de ani, vârstă pe care și-o poartă cu o grație pe măsură.

De ce continuă să facă pictoriale la vârsta ei? Ei bine, ca orice senioară, a avut și ea problemele sale. Anul trecut, la puțin timp după aniversarea pragului celor 90 de ani, pe când realiza un shooting cu amicul ei fotograf, Fadil Berisha, s-a împiedicat și a căzut direct pe asfalt. Primul ei gând a fost „Mă rog să nu fie șoldul!“, Dar, în emoția momentului, Carmen a insistat să fie fotografiată așa, căzută la pământ, pentru a nu irosi momentul de un firesc sublim, după care a cerut să fie transportată la un anumit spital, unde știa că operează un foarte bun medic ortoped. Din nefericire, diagnosticul a fost de fractură de pelvis și os sacru, pentru care a avut nevoie de luni de terapie de recuperare. 

Acum, splendida Carmen Dell’Orefice spune că se simte „senzațional de bine“. „Dacă vrei să rămâi în viață, faci ceea ce trebuie să faci“. Cum arată viitorul? Ei bine, deja e așteptată la Miami pentru un nou proiect și va fi cazată la Fontainbleau, unde, prin anii ’50, a văzut-o pe Suzy Parker turnând spumant de baie în fântână și provocând un mic show controversat.

FOTO: Profimedia

related posts

Modifică setările cookies