Femei care nu-si doresc sa fie mame: de ce copiii sunt o bariera pentru ele


Unele femei traiesc pentru asta – abia asteapta sa devina mame si sa-si dedice tot timpul liber copiilor. Altele, insa, amana cat mai mult momentul unei sarcini sau... definitiv. Nu vor sa-si puna corpul la bataie, nu vor sa-si complice viata, sa-si sacrifice cariera sau, pur si simplu, nu vor sa renunte la stilul de viata cu care s-au obisnuit. Noi am stat de vorba cu doua femei care nu vor sa devina mame. Citeste mai jos ce ne-au povestit.


Care sunt retinerile tale in ceea ce priveste un copil / o sarcina?
Daniela, 33 de ani: "In primul rand, ma sperie faptul ca as putea da nastere unui copil cu probleme. Nu ai niciodata garantii ca iese suta la suta sanatos. Apoi, ma gandesc ca ar trebui sa renunt la job ca sa stau o vreme acasa si sa am grija de el. Am invatat atatea la scola, dar nimeni nu mi-a spus cum ar trebui sa decurga meseria de mama."

Alina, 27 de ani: "Schimbarea radicala a stilului de viata, o responsabilitate imensa si temerile oricarei femei in ceea ce priveste bunul decurs al sarcinii din punctul de vedere al sanatatii ei sau a fatului "

Crezi ca un copil ti-ar schimba mult viata?
Daniela, 33 de ani: "Cui nu-i schimba viata? Scutece, colici, alaptat, cezariana, spaga la doctori, nopti nedormite, respiratie cu probleme, biberoane, supitze etc. N-am timp acum nici de lucuri mai putin complicate, daramite de lista asta interminabila de provocari/chinuri?"
 
Alina, 27 de ani: "Radical, cu siguranta iti schimba sistemul de referinte si valori, dar cred ca in momentul in care-l ai, nimic nu e mai important decat acele manute-n jurul tau"

Care sunt avantajele de a nu avea copii?
Daniela, 33 de ani: "Mergi unde vrei, cand vrei, cu cine vrei. Cheltuiesti toti banii pentru sufletul tau. Nu-ti reproseaza nimeni la batranete ca ai facut diverse greseli."

Alina, 27 de ani: "Ramai pe primul loc pentru tine :P"
 
Ai face unul pe la 40 de ani?
Daniela, 33 de ani: "L-as face si mai tarziu. Dar mai bine as adopta unul, pentru ca sunt atatia copii nevoiasi!"

Alina, 27 de ani: "Da. In schimb, nu as adopta un copil, poate doar un catel :)"

Cum gandeai in copilarie/adolescenta?
Daniela, 33 de ani: "Nu m-am gandit niciodata sa devin mama. Probabil ca temele la fizica, matemaica si chimie imi ocupau tot timpul :)"

Alina, 27 de ani:
"Credeam ca in jur de 20 de ani trebuie sa te mariti. Credeam ca mergi la o defilare cu barbati de unde iti poti alege unul care sa-ti fie sot :)). Nu exista sabloane, fiecare isi construieste etapele vietii dupa cum doreste sau dupa cum se nimereste".

Cariera este un impediment?
Alina, 27 de ani:
"Da, in chip paradoxal, nu ai job, nu iti poti permite un copil, ai job, nu ai timp pentru un copil :))"

Daniela, 33 de ani: "Da, probabil. Sunt prinsa de dimineata pana seara la job, abia reusesc sa-mi fac timp pentru mine. Iar un copil nu este tocmai ceva cu care as putea sa-mi umplu timpul acum. Si nici nu imi place ideea sa renunt la job pentru copil. "

Tu iti doresti copii? Ce parere ai de femeile care nu vor?

related posts

Modifică setările cookies