Femei in CTRL: Charlotte Casiraghi, nepoata lui Grace Kelly - printesa supermodel


La 25 ani Charlotte Casiraghi este definitia printesei moderne. Merge atat la baluri oficiale, cat si la prezentari de moda, si, desi este o persoana foarte discreta, este preferata designerilor, fotografilor si a tabloidelor din Franta.


Frumusete naturala, mostenita de la bunica

Nu si-a cunoscut niciodata bunica, pe celebra Grace Kelly, insa a mostenit de la aceasta frumusetea, eleganta si gratia.

Foto: Grace Kelly, Charlotte Casiraghi

Este a patra in linie la succesiunea tronului monegasc, dar Charlotte nu poarta titulatura de printesa. Mama ei, printesa Caroline, a ales acest lucru, atat pentru ea cat si pentru fratii ei Andrea si Pierre, pentru a-i feri pe cat se poate de atentia mass media. Tatal ei, Stefano Casiraghi, a fost un om de afaceri italian care a decedat cand fiica lui avea 4 ani, iar ea a crescut alturi de mama sa si de un tata vitreg: Printul de Hanovra, Ernst August.

Foto: Charlotte si mama ei, printesa Caroline

In copilarie, Charlotte a fost educata in sudul Frantei, iar pentru universitate a ales Sorbona, de unde se presupune ca a obtinut o diploma in filosofie. In 2007, a facut doua internshipuri, unul in Paris la editura Pierre Laffont, si altul la Londra la suplimentul The Independent, Sunday Magazine. Poate de aici a pornit pasiunea ei pentru jurnalism.

In 2009 a lansat impreuna cu doi prieteni, revista Ever Manifesto, o publicatie care avertiza lumea modei cu privire la repercursiunile ei asupra mediului. Astfel, 3000 de copii au fost impartite gratuit in timpul Saptamanilor Modei de la Milano si Paris. A declarat apoi ca aceasta nu va aprea la un anumit interval, ci doar cand va fi ceva de comunicat pe acest subiect.

Foto: Charlotte si unchiul sau, Printul Albert II de Monaco 

Originile ei sunt cat se poate de diverse: este cate un pic frantuzoaica, monegasca, italianca, mexicana, dar si suedeza. Poate acestui fapt i se datoreaza look-ul ei deosebit. Este prietena cu Stella McCartney si Karl Lagerfeld si omniprezenta la Paris si Milan Fashion Week.

Foto: Printesa Charlotte si Salma Hayek, in primul rand la o prezentare Stella McCartney

Foto: Printesa Charlotte si Kate Moss

Datorita felului in care arata dar si a notorietatii sale, la fel ca mama si bunica ei, a fost aleasa coperta Vogue Paris, in 2011, iar fotograful acelei editii a fost nimeni altul decat Mario Testino.

Foto: Printesa Grace de Monaco (bunica), Caroline (mama) si ea, Charlotte - pe coperta revistei Vogue

Inca din 2006, pe cand avea 18 ani, a atras atentia publicului datorita frumusetii si stilului sau. A fost declarata de catre Vanity Fair una din cele mai bine imbracate femei din lume.

Ca si unchiul sau, principele Albert, este o impatimita a sportului. Spre deosebire de acesta, ea nu a ales un sport de iarna. Marea sa pasiune este echitatia, o pasiune care anul acesta a adus-o in contact cu... Gucci.

Foto: Charlotte si Kim Kardashian, in rochii Gucci

Campania Forever Now o are ca protagonista si este o celebrare a pasiunii comune a ei, a designerului Frida Giannini si a fondatorului casei, Guccio Gucci. Campania se va desfasura pe perioada de doi ani, iar luna trecuta au aparut primele poze cu Charlotte, facute de fotograful Peter Lindbergh.

FULLSCREEN
Charlotte Casiraghi: printesa supermodel
  • /

related posts

Modifică setările cookies