Femei in CTRL: Ellen DeGeneres, pe urmele lui Oprah


“Yep, I’m gay!” a spus Ellen Degeneres lumii intregi, in 1997, de pe coperta revistei Time. Titlul socant a fost urmat de o aparitie la Oprah. Unde sa-ti expui mai bine un secret intim ca orientarea sexuala decat in emisiunea celei care a facut audienta spunand ca a fost abuzata sexual in copilarie? La 12 ani dupa coming-out, Ellen aparea impreuna cu Oprah pe coperta revistei “O” ca doua prietene si egale in competitia popularitatii in televiziune. Cu recenta retragere a lui Oprah, Ellen este pe punctul de a-si depasi mentora cu “The Ellen DeGeneres Show”.


O femeie gay face cariera
“Inainte sa iau decizia de a face coming-out-ul, am plecat intr-o vacanta spirituala numita <Schimbarea Dialogului Interior si a Subconstientului>. Nu mai trasem ceva de genul asta pana atunci si toti prietenii mei faceau pariuri pe timpul in care urma sa resist fara televizor, fara radio, fara telefon. Dar pentru mine a fost momentul in care am inceput sa fiu atenta la lucrurile marunte”, ii spunea Ellen lui Oprah intr-un interviu in decembrie 2009.

Desi multe persoane gay din showbiz marturisesc ca le este teama ca adevarul despre orientarea lor sexuala le va distruge cariera, in cazul lui Ellen a fost exact invers. A fost ca si cum marturisirea i-ar fi dat aripi. Serialul ei, “Ellen”, a inregistrat audiente extraordinare in acea perioada, mai ales in cazul episodului in care personajul principal, Ellen, marturiseste ca este gay intr-o sedinta de terapie cu psihologul interpretat de Oprah Winfrey. Telespectatorii au fost curiosi pe moment, dar s-au plictisit repede de serialul care a continuat sa trateze tema coming-out-ului pentru comunitatea minoritatilor sexuale. Din cauza audientelor mici, in 1998 show-ul a fost anulat. Dar nu era sfarsitul carierei ei. Era abia inceputul.

De la bacsisuri la milioane de dolari
Vedeta americana nascuta in Lousiana a stiut intotdeauna ca e amuzanta, dar a durat ceva timp pana a reusit sa faca din asta o profesie. Barmanita, chelnerita, vanzatoare: Ellen le-a facut pe toate in tinerete ca sa-si plateasca facturile. Abia in anii ’80 a inceput sa faca stand-up comedy in baruri si popularitatea ei a crescut fulgerator: in 1982 era dejanumita de Showtime “Cea mai amuzanta persoana din America”, iar in 1986 a fost invitata prima oara la The Tonight Show cu Johnny Carson.

Dupa anularea show-ul “Ellen”, in 1998, ea s-a intors in televiziune in 2001 cu serialul The Ellen Show care a fost difuzat doar doi ani. Dar din 2003 pana in prezent, ea reuseste sa ramana in topuri cu emisiunea “The Ellen Degeneres Show” care a primit numai in primele 3 sezoane 25 de premii Emmy.

Nu numai ca a luat zeci de premii, dar a si prezentat cateva decernari primind critici foarte bune. In anul 2001, dupa ce SUA fusesera atacate de Al-Qaeda, organizatorii premiilor Emmy nu stiau cum sa faca astfel incat sa nu dea dovada de insensibilitate fata familiile victimelor atacurilor teroriste. Ellen a primit greaua misiune de a prezenta show-ul si, in deschidere, ea a ridicat audienta in picioare cu replica: “Ce i-ar evenerva mai tare pe talibani decat sa vada o femeie gay la costum intr-o sala plina de evrei?”

Pe culmile succesului
Avea ce sarbatori, asa ca in mai 2009, cand a realizat emisiunea cu numar 1000, Ellen a avut invitati de prima liga ca Oprah, Justin Timberlake si Paris Hilton. Direct proportionale cu audientele sunt si veniturile ei. Revista “Forbes” estima averea ei la 65 de milioane de dolari in 2007, suma care probabil s-a dublat dupa inca 4 ani de “The Ellen Degeneresc Show”, o interpretare excelenta a vocii lui Dory din filmul de animatie “Finding Nemo”, un an ca membru al juriului in “American Idol” si multe alte contracte.


Femeia din viata lui Ellen
Si pe plan personal lucrurile ii merg excelent: dupa relatiile esuate cu actrita Anne Heche si fotografa Alexandra Hedison, superba Portia de Rossi a intrat in viata ei in 2004 si de atunci formeaza un cuplu adorabil. Cele doua blonde sunt casatorite din 2008.
 

  • Ellen, de la invitata lui Oprah la egala ei

related posts

Modifică setările cookies