Campania "Femei Pe Bancnote" se bucură de succes. BNR lansează bancnota pe care apare Regina Maria 


 De Centenarul Marii Uniri, Banca Națională a României a deschis pentru prima dată dialogul cu campania națională Femei Pe Bancnote. 


Prin convorbire telefonică, în cadrul unei emisiuni televizate, s-a pronunțat însuși purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale, Dan Suciu. Acesta a declarat că "Femei Pe Bancnote este un demers care surprinde realitatea actuală", adăugând că Banca Națională a României, prin oficialii săi, înțelege că este o cerința a societății.


Recunoscând că solicitarea campaniei naționale, Femei Pe Bancnote, este "cu adevărat întemeiată”, Dan Suciu a menționat că în perioada imediat următoare va fi analizată modalitatea prin care se poate emite o nouă bancnotă de circulație națională, prima din istoria României, pe care să fie expusă o femeie de excepție.
 
Prin campania Femei Pe Bancnote, l-am invitat pe domnul Guvernator al Băncii Naționale să scrie istorie în România, așa cum Președintele Barack Obama a scris pentru America”, declară Janina Nectara, inițiatoarea demersului.
 
În mandatul lui Barack Obama, a fost luată decizia ca eroina Harriet Tubman să fie pusă pe dolarul american, Președintele Americii declarând public că ideea de a pune și o femeie pe bancnotele naționale este una excelentă.
 
"Am speranța că în urma deliberărilor din perioada imediat următoare, BNR să pună în aplicare ceea ce admite că este întemeiat. Și ce frumos ar fi ca în curând să celebram atât emiterea bancnotei cu chip feminin, cât și pe domnul Isărescu, drept primul bărbat din istoria țării care onorează oficial succesul femeilor românce”, menționează fondatoarea proiectului.
 
Un prim pas spre succes a fost deja făcut în cadrul campaniei. BNR a lansat o bancnotă aniversară pe care apar Regina Maria și Regele Ferdinand. Totuși, aceasta este o bancnotă de colecție, în ediție limitată.

Janina Nectara crede că femeile merită o bancnotă de circulație națională, pe care să o aibă toți românii, nu doar cei privilegiați.

Această bancnotă de colecție, exclusivistă, ne demonstrează că se poate realiza o nouă bancnotă dacă se vrea. Întrebarea este, bancnotă reală cu o femeie se vrea?Va fi domnul Isărescu primul bărbat din istoria țării care va recunoaște oficial meritele femeilor românce”, se întreabă Janina Nectara pe pagina sa de Facebook.
 

  • campanie Femei Pe Bancnote

related posts

Modifică setările cookies