Fiica Monicăi Gabor, implicată într-un proiect de robotică. Irina Columbeanu aspiră să devină medic cardiolog sau neurolog


Monica Gabor este o mamă mândră, care se laudă de câte ori are ocazia cu fiica sa, Irina. În vârstă de 15 ani, adolescenta este o elevă-model, care apare adesea în publicațiile locale cu activitățile sale extra școlare de excepție.


Irina Columbeanu face parte din mai multe cluburi din cadrul liceului din Malibu în care învață, iar ziarul local scrie din când în când și despre ea. Este deja a doua oară când tânăra apare într-un articol. De data aceasta, Irina a fost lăudată pentru contribuția sa la crearea unor mașinuțe speciale pentru copilașii care au probleme cu mersul.

„De fiecare dată când particip la eveniment, plec super încântată deoarece că fac parte dintr-o mișcare atât de inspirată care schimbă viața copiilor în bine”, a spus Columbeanu. „Sunt astfel recompensată cu noi cunoștinte, pe care altfel nu le-aș învăța.”

 

Fiecare mașină asamblată a fost opera a cel puțin șapte elevi ambițioși care lucrează împreună pentru a proiecta un viitor mai bun pentru copiii cu dizabilități.

Irina Columbeanu a povestit pentru presa locală că își dorește să devină medic neurolog sau cardiolog.

„Sunt mereu în căutarea de noi oportunități pentru a-mi spori cunoștințele în domeniu și, sper, să le folosesc pentru a salva vieți într-o zi”, a spus Irina Columbeanu. 

Într-un alt articol, în luna aprilie, publicația Malibu Times a lăudat-o pe româncă.

 

“Pasiunea ei pentru comunicare, atât scrisă, cât orală, i-a adus succes în mai multe cluburi și discipline, inclusiv Model UN, Mock Trial și Positive Poets. Anul trecut, a fost singura elevă de clasa a IX-a care a primit o nominalizare pentru evenimentul Tânărul Anului 2022 la BGCM, unde a concurat împotriva elevilor mai mari, țînând un discurs bine pregătit și prezentând un portofoliu extins cu realizările ei”.

Irina Columbeanu este lăudată și pentru zecile de ore de voluntariat în scopul ajutorării copiilor cu dizabilități.

În primul an, ea a ajutat la înființarea Brent’s Club în campusul MHS (un club care susține un stil de viață fără droguri), unde acum deține funcția de președinte.

 „Pe lângă numeroasele sale activități extracurriculare, Irina este o savantă care se mândrește cu excelența academică și speră să devină într-o zi avocat, neurochirurg sau scriitor”, scrie Malibu Times.

related posts

Modifică setările cookies