Fiica senatorului Vergil Chițac, mesaj emoționant despre tatăl ei, infectat cu coronavirus


Irina Chițac, fiica senatorului PNL Vergil Chițac, parlamentarul care a fost diagnosticat cu COVID-19 și fost transportat la spital cu o autospecială SMURD, nu cu izoleta, s-a adresat celor care îl critică pe tatăl ei.


Într-un mesaj public, Irina Chițac dezvăluie că toți cei 3 membri ai familiei sale au fost infectați cu coronavirus. Tânăra face apel la cei care l-au criticat pe tatăl ei, senatorul Vergil Chițac, să dea dovadă de omenie în această perioadă grea pentru familia ei.

UPDATE: Procurorii au deschis dosar penal IN REM (pentru faptă), sub acuzația de zădărnicire a anchetei epidemiologice. Senatorul Vergil Chițac nu este vizat, încă, de această acuzație.

Irina Chițac a dezvăluit că tatăl ei a fost mutat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Sunt Irina, sunt fiica lui Vergil și a Simonei Chițac și sora lui Octavian Chițac. Toți trei membrii familiei mele au testat pozitiv pentru COVID-19 și sunt momentan internați în Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Pentru mulți oameni ei sunt niște numere în statisticile celor de la Organizația Mondială a Sănătății, niște cazuri despre care citesc și față de care mulți își exprimă într-un fel sau altul părerea.

Pentru mine ei sunt familia mea, reperele mele și o mare parte din sufletul meu. Faptul că suferă de acest virus înseamnă că nu am efectiv voie să îi văd, să îi îmbrățișez, să îi susțin, să fac lucruri pe care le-ar face orice om când este familia sa în pericol. Este cu atât mai greu să nu pot să fiu acolo pentru ei având în vedere că nu mi-am mai văzut părinții de la Crăciun și fratele de la început de februarie”, spune tânăra.

Vergil Chițac a fost depistat cu coronavirus săptămâna trecută, după ce a participat la un eveniment politic internațional. El nu a fost transportat cu izoleta de acasă, la spital, iar premierul Ludovic Orban a declarat că în prezent o anchetă aflată în derulare va stabili dacă senatorul se face vinovat de împiedicarea răspândirii virusului.

Irina mărturisește că o afectează lucrurile urâte care se scriu despre tatăl ei, inclusiv comentariile de pe rețelele sociale.

Zilele astea mai mulți prieteni mi-au spus câte lucruri urâte se scriu despre el, pe pagini pe Facebook, în media sau în secțiile de comentarii. Mi s-a spus că oamenii sunt răi și agresivi, îl critică, îl învinovățesc. Le-am spus prietenilor mei că nu mai pot să facă față în aceste momente deja grele, și la ura și agresivitatea aruncată către tatăl meu. Dar tatăl meu a intrat ieri la terapie intensivă și atunci am hotărât să scriu”, mai scrie tânăra.

Ea face un apel la toți cei care urmăresc evoluția acestei pandemii să înțeleagă situația grea în care se află ea și familia ei.

Și sper ca măcar o parte dintre voi veți citi acest mesaj și veți înțelege că în spatele acestui caz pe care lumea îl comentează, suntem o familie foarte afectată fizic și emoțional, care avem nevoie de tot suportul și ajutorul pe care îl putem primi. Tatăl meu este un om bolnav în spital, care se îngrijorează pentru soția și fiul său care sunt și ei internați în spital, care și-a petrecut ultimele trei zile ajutat să respire și care a fost mutat ieri la terapie intensivă

În aceste momente tatăl meu are nevoie de suport, de rugăciune și de dovezi de umanitate din partea tuturor. Înainte de toate, parlamentari, asistente, avocați, șoferi, suntem toți tați, mame, fiice, fii, frați, surori, prieteni și OAMENI.

Mamă, tată, Octav vă iubesc mult și mă rog să vă strâng în brațe cât mai curând”, a scris tânăra pe Facebook.

De ce nu s-a folosit izoleta în cazul lui Vergil Chițac

Șeful ISU Constanța, colonelul Daniel Popa, a explicat pentru info-sud-est.ro de ce Vergil Chițac și soția lui nu au fost transportați la spitalul din Constanța cu izoleta.

„A fost adus fără izoletă, conform procedurii. Este o procedură emisă de DSU, în care persoanele care sunt confirmate se transportă cu autospeciala de victime multiple sau alte mașini, în condiții de siguranță. Asta înseamnă să fie închisă ambulanța sau mașina. Se duc la locul unde trebuie să ajungă și apoi autospeciala este dezinfectată. Este o alternativă la transportul cu izoleta în condițiile în care nu ai izolete suficiente sau nu ai în dotare”, a spus acesta.

Fotografii: Inquam Photos-Octav Ganea/Facebook Vergil Chițac

related posts

Modifică setările cookies