Fost director de spital: "Pandemia mai durează mult! Bucureștiul se va închide"


Medicul Emilian Imbri, fost director Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș, a prezentat o viziune deloc optimistă asupra evoluției pandemiei cauzate de noul coronavirus.


Potrivit acestuia, ne vom confrunta și în 2022 cu efectele pandemiei. În plus, acesta anticipează că Bucureștiul va fi închis în perioada următoare. Asta în timp ce autoritățile politice și administrative spun că nu iau în calcul restricții dure pentru Capitală.

”Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu mască. Va fi din ce în ce mai rău. Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide”, a afirmat acesta la postul național de televiziune.

Președintele Klaus Iohannia a dat asigurări ferme că autoritățile nu au în vedere un lockdown în perioada Sărbătorilor de Paște. 

Raed Arafat, nu a exclus total posibilitatea, dar a spus că, cel mai probabil, restricțiile se vor simți mai puțin ca în 2020, pentru că autoritățile fac eforturi mari în ținerea pandemiei sub control.

În replică însă, medicul Emilian Imbri a afirmat:

"Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paști. «Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligați, dar nu o să respectăm!». Deja ai satisfacția că de Paști nu o să respecți. Nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele. Nu va fi o rezolvare să mărim numărul de paturi de la terapie intensivă la 2.000, de exemplu. În Italia, lucrurile s-au mai lămurit puțin pentru că au murit bătrânii. Acum vin la rând tinerii cu comorbidități. Ar trebui să colaboreze instituțiile între ele. Nu doar COVID există în România”

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate, cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale doar pe voyo.ro

Întrebarea Mesei Rotunde: Cu cine se mărita Lidia Buble, anul acesta!?

FOTO: SHUTTERSTOCK

related posts

Modifică setările cookies