Frances Spencer, mama Prințesei Diana, imagine rară din tinerețe. Cum arăta când s-a măritat prima oară


Prințesa Diana a împrumutat din trăsăturile fizice ale mamei sale, Frances Spencer, femeia care și-a părăsit familia pentru un alt bărbat. Două decenii mai târziu avea să fie și ea părăsită de soț, pentru o femeie mai tânără.


Fratele mai mic al Prințesei Diana a făcut public un portret al mamei lor în tinerețe, dezvăluind chipul unei tinere care privește cu emoție spre un viitor necunoscut. Frances Roche (numele de fată) avea 18 ani când s-a căsătorit cu John Spencer, Viconte Althorp, în Westminster Abbey, la 1 iunie 1954. Atunci a fost cea mai tânără fată care pășea în celebra abație în ultimii 50 de ani.

Portetul, realizat în ulei în primul an de mariaj, ne lămurește de unde a preluat Lady Di trăsăturile fine care i-au rămas pe chip toată viața.

Mama mea, la ceea ce ar fi fost cea de 85-a ei aniversare. S-a născut la Sandringham, Norfolk, chiar în ziua în care Regele George al V-lea a murit – în aceeași parohie. Ea a murit la 3 zile după aniversarea a 50 de ani de la nunta cu tată meu”, a dezvăluit pe Instagram Charles Spencer, fratele mai mic al Prințesei Diana.

Și-a părăsit copiii pentru un alt bărbat

Mariajul cu John Spencer nu a durat decât până în 1966, când cei doi au decis să se despartă. Frances Spencer, care avea 5 copii cu soțul ei, și-a abandonat familia pentru a trăi cu alt bărbat. Prințesa Diana avea doar 5 ani când părinții ei s-au despărțit și a resimțit din plin lipsa mamei. Charles Spencer a dezvăluit cum s-a simțit Lady Di după divorțul părinților.

În mai 1969, Frances Spencer s-a recăsătorit, cu bărbatul pentru care și-a lăsat familia, Peter Shand Kydd. Acest mariaj a costat-o custodia copiilor ei. Mai mult, nu i-a adus fericirea pe care o căutase, fiindcă noul ei soț a părăsit-o în 1988 pentru o femeie mai tânără.

Lady Di, relație tensionată cu mama ei

Prințesa Diana și mama ei au avut mai mereu o relație tensionată. Deși au recuperat mult din timpul pierdut după ruperea familiei lor, cele două au ajuns din nou la cuțite după ce Diana a decis să se mărite cu Charles, Prințul de Wales. Frances Shand Kydd i-a întors spatele fiicei ei, motivând că face o greșeală mare.

Relațiile s-au îndulcit când Diana i-a adus pe lume pe William și pe Harry, însă s-au răcit iar când prințesa a început să ducă, asemeni soțului ei, o viață paralelă.

După anunțul divorțului fiicei ei, Frances Shand Kydd a acordat un interviu tăios în revista Hello. Atunci declara că se bucură că Lady Di a pierdut titlul de Alteță Regală. Mai mult, și-a jignit fiica în timpul unor convorbiri telefonice făcute publice de fostul majordom al prințesei.

Din acel moment, Lady Di a dezvăluit unor apropiați că nu va mai vorbi niciodată cu mama ei. Prințesa Diana a dus în mormânt această relație rece cu mama ei, căreia nu i-a mai vorbit niciodată. Diana a murit la 31 august 1997, în urma cumplitului accident de la Paris.

Frances Shand Kydd a murit la 3 iunie 2004, la vârsta de 68 de ani, după mai mulți ani de suferință provocată de Parkinson și cancer la creier.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Neti Sandu, mesaj pentru toți românii: “Nu am blog personal, nu postez horoscopul nicăieri. Mă puteți vedea doar la Știrile PRO TV”

related posts

Modifică setările cookies