Furtună pe Bosfor! De ce a venit Erdogan la nunta anului în Turcia


Recep Tayyip Erdogan, controversatul preşedinte al Turciei, a avut o apariţie spectaculoasă la finalul săptămânii trecute, fiind invitat special la nunta fotbalistului Mesut Özil cu aleasa inimii sale, o fostă Miss, Amine Gulse.

Tag-uri:

Ceremonia a avut loc într-o luxoasă locaţie din Istanbul, pe malul Bosforului, iar Erdogan împreună cu soţia sa, Emine, au fost cei doi martori ceruţi de legislaţia turcă pentru a fi oficializată o căsătorie. În vârstă de 30 de ani, Mesut Özil a cunoscut-o pe frumoasa Amine Gulse în 2017, iar anul trecut s-au logodit. În 2014, bruneta a cucerit titlul de Miss Turcia, fiind considerată una dintre cele mai sexy femei din Țara Semilunei.

Alăturarea dintre Erdogan şi fotbalistul german de origine turcă nu e văzută însă cu ochi buni în lumea fotbalului, Özil fiind aspru criticat pentru faptul că a susţinut în dese rânduri acţiunile celui care conduce cu mână forte statul turc începând din 2014. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amine Gülşe Özil (@onlyamine) on

Anul trecut, înaintea Campionatului Mondial de fotbal, Özil s-a pozat cu Erdogan într-o perioadă în care acesta din urmă era în campanie electorală. Gestul lui Mesut de a-i dărui lui Erdogan un tricou al echipei sale de club, Arsenal, a atras furia oficialilor federaţiei germane. ,,Fotografia nu e în concordanţă cu valorile democratice ale Germaniei”, au susţinut nemţii.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amine Gülşe Özil (@onlyamine) on

O lună mai târziu, naţionala Germaniei era eliminată ruşinos de la Mondiale, iar Mesut Özil şi-a anunţat retragerea, plângându-se de rasism şi lipsă de respect. ,,La victorii am fost german, la eşecuri emigrant”, a spus atunci Özil. Erdogan n-a rămas departe de acest subiect, sunându-l pe fotbalist şi sprijinindu-l. ,,A avut o atitudine naţionalistă”, a justificat preşedintele turc.

Coincidenţă sau nu, Erdogan apare din nou alături de Özil atunci când are nevoie de capital politic, de această dată pentru ca partidul său să păstreze postul de primar din Istanbul. La alegerile din aprilie, opoziţia a câştigat, iar Erdogan a decis reluarea scrutinului într-o decizie contestată vehement pe plan internaţional.

related posts