Gabriela Firea își donează 10% din salariu pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame


Primarul Bucureștiului își donează o parte din salariu, timp de trei luni, pentru a ajuta la reconstrucția catedralei din inima Parisului.


Având în vedere că, anul trecut, Gabriela Firea avea un salariu lunar de 10.000 de lei, suma totală pe care intenționează să o doneze ar fi, undeva, la 3.000 de lei. 

Gabriela Firea a trimis o scrisoare omologului sau de la Paris, primarul capitalei Franţei, Anne Hidalgo, prin care şi-a exprimat regretul faţă de incendiul care a devastat luni seara Catedrala Notre Dame din Paris.

Citește și: Gabriela Firea a fost operată de urgență. Ce probleme de sănătate are primarul Capitalei

”Stimată Doamnă Primar,

În numele Bucureştiului şi al locuitorilor săi, vă transmit mesajul nostru de compasiune şi solidaritate, după teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris, simbolul şi inima Franţei, parte a patrimoniului arhitectural mondial.

Vă asigur că suntem cu sufletul alături de dumneavoastră şi de cetăţenii oraşlui Paris, în acest moment atât de trist pentru Capitala Franţei.

Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credinţă! Indiferent de naţionalitate sau origine, oameni din întreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care şi-au riscat viaţa pentru a salva acest simbol al umanităţii şi iată că astăzi avem speranţa unui nou început!

Sunt convinsă că vom contribui cu toţii la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral său spiritual.

Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate şi să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucţiei Catedralei Notre-Dame de Paris.

Sper că gestul meu să fie urmat de cât mai mulţi oameni”, a scris Gabriela Firea, consemnează agerpres.ro. 

Vezi și: Este incredibil, dar nu imposibil!

related posts

Modifică setările cookies