Gigi Becali ajută spitalele, dar ar putea avea probleme cu legea, din cauza stării de urgență


În ultimele săptămâni, Gigi Becali a spus aproape zilnic în diferite emisiuni TV că a ajutat spitalele cum a putut el mai bine, cu bani, materiale, combinezoane, mănuși și măști.


Chiar dacă a făcut multe fapte bune de când țara noastră a intrat în stare de urgență, Gigi Becali ar putea avea probleme cu legea. Mai întâi, el a fost oprit de polițiști în trafic și nu avea asupra lui declarația pe proprie răspundere, iar apoi au apărut informații în presa sportivă că patronul de la FCSB ar urma să fie dat în judecată de unii dintre fotbaliștii săi.

Potrivit celor de la Gazeta Sporturilor, Gigi Becali ar fi comis o infracțiune pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă: le-a suspendat contractele doar jucătorilor pe care nu îi mai dorea la echipă! „Decizia a fost ilegală, discriminatoare și se bazează pe un fals în înscrisuri”, au spus pentru sursa citată avocații lui Cristian Bălgrădean, care, până la 1 iunie este legitimate la FCSB, după care va ajunge la CFR Cluj.

După cum anunță jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor, fotbaliștii au fost anunțați în luna aprilie că le vor fi suspendate contractele începând cu data de 16 martie, adică retroactiv. Oamenii lui Gigi Becali au afirmat că acest lucru se întâmplă din cauza anunțării stării de urgență în România, însă la acea data Ordonanța Guvernamentală nu fusese încă pusă în aplicare!

Guvernul a publicat ordonanța pe 17 martie, adică la o zi după ce Gigi Becali deja le suspendase contractele unor fotbaliști, astfel că acuzația lui Cristi Bălgrădean este una pe care Codul Penal o pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă, falsul în înscrisuri fiind reglementat de articolul 322 din Codul Penal.

foto: Agerpres

Vezi și: Viata bate vlogul - sez. 2, episodul 4: Alvarez, criza de identitate

related posts

Modifică setările cookies