Handbalista Cristina Neagu, salariu fabulos: „E exagerat și e din bani publici”


Cristina Neagu a devenit cel mai bine plătită handbalistă a lumii! Recent, sportiva și-a prelungit contractul cu CSM București cu doi ani, iar evenimentul a atras multiple comentarii și nemulțumiri în spațiul public. 


La 33 de ani, Neagu, care evoluează la CSM București din 2017, va încasa un salariu în valoare de 20.000 de euro pe lună, după ce până acum a fost remunerată cu 17.500 de euro.

Radu Voina, fost selecționer al naționalei României, este de părere că salariul sportivei este unul exagerat, având în vedere că este din bani publici.

 „De vină nu e cel care cere, e cel care dă. Cunoscând lumea handbalului, eu consider că e exagerat salariul, dar e părerea mea, care contează mai puțin. Având în vedere că e din bani publici, e puțin exagerat. România plătește cele mai mari salarii din lume la handbal”, a declarat Radu Voina.

Neagu este jucătoarea de handbal cu cel mai mare salariu din lume, depășind-o pe Eduarda Amorim, de la Rostov, care are 18.500 de euro pe lună. Alexandrina Barbosa (Bistrița) este a doua în ierarhia salariilor din campionatul intern, cu o remunerație de 15.000 de euro pe lună.


Cristina Neagu: "Merit fiecare euro din acel salariu!" 


Handbalista se apără și spune că merită salariul pe care îl ia lunar. 

 

În luna aprilie, Neagu a vorbit deschis despre salariul ei de la CSM: "Voi juca la CSM încă un an, apoi o să vedem. În funcţie de cum mă simt, de rezultate… Toate lucrurile astea contează. Aş vrea să văd că avem o echipă în adevăratul sens al cuvântului, o echipă care se bate pentru toate trofeele. Trebuie să ştii că mergi în direcţia bună".

”Ştiu că există această discuţie, se vorbeşte despre salariul meu. M-a deranjat lucrul ăsta la început. A fost o chestiune destul de stresantă. Nu e neapărat treaba mea de unde vin banii clubului. Eu am semnat pe un salariu, prin ceea ce fac pentru echipă merit fiecare euro din acel salariu.  Asta e datoria mea. Să joc pentru echipă, nu să ştiu de unde vin banii. Toate echipele de handbal sunt sponsorizate din bani publici. Nu ştiu de ce se vorbeşte doar de salariul meu. Şi celelalte jucătoare sunt plătite din bani publici", a mai afirmat Cristina Neagu, potrivit digisport.ro.

Foto: Agerpres.ro

Ne vedem în... ianuarie? Da, în ianuarie! The Wrong Podcast cu Alex Bogdan, în curând pe VOYO!

related posts

Modifică setările cookies