(P) Importanța cunoașterii talentelor și abilităților tale


Examenele date de-a lungul vieții se concentrează pe evaluarea a două sau trei abilități considerate necesare pentru a atribui un grad sau a spune că cineva este "bun" în conformitate cu standardul educației.


Din fericire, ideea că există mai multe tipuri de competențe sau, mai bine zis, abilități pe care le putem dezvolta, a devenit populară. Nimeni nu este perfect,  unii oamenii sunt talentați în anumite domenii, în timp ce alții se pricep mai bine la alte activități. În acest articol vom vedea cum îți poți exploata abilitățile astfel încât să iei o decizia potrivită care îți va arăta calea către succes în viața profesională.

Dacă examinăm toate aptitudinile unui grup de oameni, am remarca că cei buni  la ceva în mod special, nu sunt buni la alte lucruri. Societatea cere oamenilor să fie buni la anumite sarcini, când potențialul avut oferă mai multe posibilități.

Când cineva este hotărât să-și urmeze intuiția și adevărata pasiune într-un mediu menit să-i susțină și să-i stimuleze adevăratul potențial, devine întotdeauna un geniu în ceea ce face sau se apropie de excelență.

Ne-am rezumat la a crede că educația reprezintă ceea ce ni se oferă în școli și universități. Gândește-te în acest fel, acum există profesii care nu au existat cu 50 sau 100 de ani în urmă. Această evoluție nu a avut loc deoarece școlile și-au dezvoltat programele, ci pentru că inițiativa umană a atins noi frontiere și a dezvoltat noi cunoștințe.

Dacă școala nu oferă ceea de cauți, există mai multe opțiuni, mulți autodidactați, au dezvoltat mai multe cunoștințe și înțelepciune practică în viața lor. Cei mai mulți nu îndrăznesc să facă acest lucru pentru că de multe ori nu primesc un astfel de sfat, de teama de a nu fi angajați, de a nu găsi un loc de muncă etc. 

Există întotdeauna posibilitatea de a inova și de a fi primul care anticipează descoperirea unor noi domenii de dezvoltare pe cont propriu sau de a investi timp și bani în dezvoltarea personală și profesională. 

Deci, cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi este că ai potențialul de a excela în ceva. Trebuie să știi și să recunoști că ai abilitatea de a face anumite lucruri și că o poți dezvolta. Aceste abilități au legătură cu activitățile spațial-vizuale, motrice, muzicale, matematice, lingvistice, interpersonale și intrapersonale.

Pentru a înțelege importanța talentelor și abilităților tale trebuie să răspunzi la următoarea întrebare: Ce vreau cu adevărat să fac în viață?

Există miliarde de oameni în lume și fiecare om este unic și irepetabil. Fiecare persoană este un diamant brut care este șlefuit într-un fel.

Așa sunt talentele și abilitățile noastre, un diamant brut, neșlefuit. De fapt, de multe ori ne uităm la ceea ce avem și nu ne pare ceva deosebit. Bineînțeles, avem această forță, la fel ca și ceilalți care par să exceleze mai mult decât noi.

Dacă nu îți dezvolți abilitățile, este posibil să arunci o bucată de sticlă care este de fapt un diamant brut.

Evită să-ți faci idei false despre tine însuți.

Nu disprețui începuturile mici

Oricine a excelat în ceva a trebuit să înceapă de la zero. La un moment dat în viața lor, oameni au decis să ia acel diamant brut și să-l șlefuiască, exersând până când au obținut rezultatele pe care și l-au dorit.

Trebuie să ținem cont de faptul că, atunci când admirăm realizările cuiva, vedem fructele unui proces lung de dezvoltare.

Notează-ți într-un caiet ceea ce știi să faci bine,  la ce ești bun, ce-ți place cel mai mult să faci. Vezi cum pot fi combinate toate acestea.

Nu mulți oameni de succes vorbesc despre dificultățile pe care le-au întâmpinat în calea spre succes, deoarece, după ce obțin victoria, momentele întunecate ale bătăliei sunt uitate rapid.

Întreabă-te ceea ce vrei să faci în viață? Ce vrei să obții în viață? Ce vrei să ai? Misiunea ta în viață este să descoperi dacă bun ești într-un anumit domeniu. Trebuie să profiți de asta, deoarece cunoașterea talentelor și abilităților te va ajuta să faci ceea ce-ți place și asta te va ajuta să ai o viață fericită și prosperă. 

Cum îți poți da seama ce talente și abilități ai? Intră pe AgențiaDeCasting.ro și acolo vei avea șansa să descoperi cât de talent ești. Mult succes!

related posts