În 2021 va fi ”cea mai mare criză umanitară din ultimii 75 de ani”


Anul viitor va fi ”cea mai mare criză umanitară” de când s-a format Organizația Națiunilor Unite, avertizează oficiali de top din UN.

Tag-uri: #2021 #foamete

David Beasley, șef al  World Food Programme, spune că foametea ”bate la ușa” a zeci de țări. Acesta apreciază că anul următor va fi ”catastrofic” din cauza efectelor pandemiei de coronavirus în țările în curs de dezvoltare.

Recent, acest le-a spus celor 193 de membri a consiliului general al UN: ”Nu vom fi capabili să finanțăm totul... așa că trebuie să prioritizăm, așa cum am spus, aisbergurile din fața Titanicului”. 

Măsurile de protecție și restricțiile luate pentru a limita răspândirea coronavirusului, în toată lumea, au avut drept efect creșterea cu 40% a numărului persoanelor care au nevoie de ajutor umanitar. 

Pe acest fond, Organizația Mondială a Sănătății, prin șeful ei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a dispus ca 4,3 miliarde de dolari să fie injectate într-un program de vaccinare a populației. ”Nu putem accepta să trăim într-o lume în care cei săraci și marginalizați să fie defavorizați în favoarea celor bogați și puternici când vine vorba de primirea vaccinului. Aceasta este o criză globală și soluțiile trebuie împărțile în mod echitabil”.

Foto: Shuttestock 

related posts

Modifică setările cookies