În cât timp se va recupera Justin Bieber și ce șanse sunt să rămână cu fața paralizată permanent


Justin Bieber trece, din nou, prin clipe de coșmar. După ce anii trecuți a fost grav bolnav după ce a fost diagnosticat cu boala Lyme, acum cântărețul suferă acum de sindromul Ramsay Hunt, care i-a paralizat jumătate de față.


Bieber a postat zilele trecute un clip pe Instagram, în care le spune fanilor că de abia poate să mai mănânce, având partea dreaptă a feței paralizată. De asemenea, cântărețul nu își putea mișca nici ochiul drept. 

Sindromul Ramsay Hunt apare atunci când virusul care provoacă varicela la copii și zona zoster la adulți - care persistă în celule ani de zile – se reactoveaza și inflamează nervii faciali.

Nu este clar ce a declanșat criza, dar stresul, un sistem imunitar slăbit și alte probleme medicale subiacente au fost toate sugerate ca o posibilă cauză.

 

În cât timp s-ar putea recupera Justin Bieber și ce șanse sunt să rămână cu fața paralizată permanent

Publicația britanică Daily Mail a contactat câțiva medici de top, care au explicat în cât timp și-ar putea reveni Justin Bieber.

Dr. Josh Rosenberg, un chirurg plastician facial renumit, a spus la cei mai mulți pacienți recuperarea se face între 3 și 6 luni.

Aproximativ 5 din 100.000 de oameni dezvoltă sindromul Ramsay Hunt în SUA în fiecare an, conform Organizației Naționale pentru Boli Rare.

Dr. Nina Lu, expert în paralizie facială la Universitatea din Washington, a explicat că ar putea dura chiar și câteva luni până când cântărețul își va reveni. Cu toate acestea, ea a adăugat că este puțin probabil ca paralizia să fie permanentă - aproximativ 7 din 10 pacienți având în mod normal o recuperare completă.

Ambii medici au subliniat însă că, în cazul lui Bieber, fiind tânăr, recuperarea ar putea dura doar câteva săptămâni.

 „I-aș acorda lui Justin câteva luni, dar oamenii te pot surprinde cu adevărat, în special tinerii. Este tânăr, diagnosticat devreme și tratat rapid – ceea ce este un semn bun. De la trei până la șase luni - posibil până la un an – aceasta este perioada în care  pacienții vor înțelege cât de multă mișcare le-a revenit”, spune dr. Rosenberg.

related posts

Modifică setările cookies