Interviu exclusiv! Ce spune Ioana Ginghină despre divorțul de Alexandru Papadopol: "Am tras foarte mult să mai rămân în această căsnicie"


După 12 ani de căsnicie și după 5 luni în care nu mai locuiesc împreună, actorii Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol au depus ieri dimineață actele de divorț la notar. 


Se pare că nu mai există cale de împăcare! Ioana pare resemnată și optimistă și este deschisă pe viitor unei noi relații care să o facă să se simtă ca-n adolescență! Iată ce a declarat, exclusiv, în interviul pentru Perfecte.ro!
 
Ioana, cum ești astăzi, 19 iunie? Tocmai ce ați divorțat la notar, de dimineață!
 
Da, am depus actele, am făcut un acord, a fost o experiență, ca să zic așa!
 
Am înțeles că a durat vreo două ore...Ați mai vorbit între timp? Există posibilitatea să vă răzgândiți?
 
Păi nu ne-am dus acolo să ne răzgândim. Răzgândirea dacă e să se petreacă acum, în aceste 30 de zile, sincer, nu cred, dar niciodată să nu spui niciodată! Și...na, ne-am dus acolo ca toți oamenii care divorțează.

De când au intervenit probleme în căsnicia voastră și nu vă mai înțelegeați?
 
De vreun an de zile...

Cine a luat practic decizia definitivă de a vă separă?

El a fost doar cu lansarea ideei. Până la urmă, tot noi, femeile, suntem cele care…Nu știu cum e la alții, dar din păcate la noi așa a fost. La un moment dat, tu ca femeie când vezi că nu mai merge și că nu e ok, iei decizii.
 
Cine crezi că a greșit, tu sau Alexandru?
 
Nu cred că se pune neapărat problema de greșit, cred că la un moment dat unul dintre noi, în cazul nostru, Alexandru, nu se mai simțea fericit în relație. Asta cred că e un motiv.
 
Tu ai mai fi continuat căsnicia, poate de dragul fetiței voastre?
 
Asta mi-e frică, că probabil de dragul Ruxandrei, noi, mamele, avem chestia asta, de dragul copilului, al casei, al familiei...E acel vis de familie! Dar în ultimul an am trecut prin niște stări. Da! Am tras foarte mult să mai rămân în această căsnicie!
 
Deci tu ai mai lăsat cumva de la tine...
 
Mult! Până la Crăciun am încercat să fie bine, după aceea, numai... am început să pierd controlul

Voi practic nu mai locuiți împreună, nu?
 
Nu mai locuim împreună de 5 luni.
 
Crezi totuși că după ce vor trece aceste 30 de zile mai există vreo șansă ca tu și Alexandru Papadopol să vă împăcați?

 
E greu acum, după ce s-au spus și s-au făcut atâtea, nu știu. Să-mi facă curte, să mă recucerească, nu cred!
 
Fetița voastră cum a primit vestea separării părinților?
 
Ruxi și ea este în povestea asta de mult timp, este sătulă deja. De multe ori spune, "Gata! Terminați odată că nu mai pot eu! Fiecare la casa lui, că nu se mai poate!".  Plus că astăzi (n.r.: ieri) deși știa că se întâmplă, că mergem să divorțăm la notar, nu a avut nicio reacție, nu a venit cu noi, la ultima înfățișare o să trebuiască să vină și ea.
 
Acum ce mai urmează? Va împărțiți bunurile, faceți partajul?

 
Nu! Alexandru o să-i lase ei partea lui de casă si… atât avem, o casă!
 
Ruxandra dacă o să vrea să locuiască cu tatăl ei?

 
Nu vrea să stea cu tatăl dar noi avem custodie comună, adică  suntem cu program de vizită...
 
Ce veți face vara asta, tu și fetița ta?
 
Vrem să mergem la părinții mei în vacanță, la Sibiu. Abia aștept, vreau să stau să mă distrez și să mă și odihnesc foarte mult. Ruxandra deja e mare, are 11 ani, se spală singură, își pune singură câteodată și de mâncare, nu am probleme, nu pot să zic că mi-e greu acum sau mă depășește.
 
Dar la tine și la Alexandru mai există posibilitatea să mai faceți vacanțe împreună pentru Ruxandra?

Am prieteni care sunt divorțați și chiar s-au întors dintr-o vacanță de o lună de zile din State. Nu știu! Deocamdată e prea proaspăt totul, eu sunt  sigură că timpul le va  rezolva pe toate și că timpul va lăsa în urmă toate lucrurile  care s-au zis în atâtea  discuții.
 
 Ai regrete?

 
Nu! Nu am regrete! Chiar nu am regrete pentru că am facut tot ce am putut.  Chiar în timpul terapiei mele cu psihologul am tot discutat despre chestia asta și chiar  dacă poate am făcut lucruri de care nu am fost întotdeauna mândră, a fost să salvez…Am dat tot ce am putut...
 
Mergi în continuare la psiholog, la terapie?
 
Da și cred că o să merg mult timp de acum înainte pentru că mă ajută foarte mult și nu numai, și partea asta spirituală, cu biserică și tot.
 
Te gândești la un moment dat să îți refaci viața? Ești tânără!
 
 Da, normal! Nu neapărat pentru o căsătorie. Dar să știi că poate asta e singurul lucru bun din toată nebunia asta că mi se mai dă șansa să mai retrăiesc o dată adolescența.
 
Să te îndrăgostești!
 
Să mă îndrăgostesc,  să mai dau un mesaj, mă sună nu mă sună...

Școala ta de actorie împlinește 6 ani. Cum sărbătorești?
 
Avem vizionarea filmelor, cu părinții, cu copiii.
 
Separat de școala ta de actorie, pe plan profesional ai noutăți?
 
Sunt angajată la Teatrul "Ion Creangă", am avut acum festival acolo, am fost trei zile pe baricade cu copiii și  am jucat, am filmat deja asta iarnă, în  "O grămadă de caramel”, sezonul III, care cred că o să fie pe Happy Channel din toamnă.
 
Ruxandra este pasionată de actorie?
 
Da, asta vrea să facă!  Eu nu o îndrum, pentru că vreau să își aleagă singură, dar nici nu îi pun piedici. Dacă într-o perioadă ziceam că nu aș vrea să se facă actriță, apoi mi s-a părut atât de necinstit!  Mama mea, care e o femeie simplă, a fost deschisă să mă lase pe mine în ani '90  să mă fac actriță. Și tocmai eu, care sunt actriță,  să-i spun copilului meu "Nu te face actriță!", mi se pare stupid și nedrept
 
În afară de vacanța la părinții tăi unde mai vreți să mergeți?
 
O să plecăm în Grecia, doar noi două, cu sora mea, fetița ei și soțul ei. Dar probabil vom merge și pe la noi la mare, o să tot plecăm.
 
Cum te vezi peste, să zicem, un an-doi, după această experiență a divorțului?
 
Păi am zis că pe la 45 de ani mă mărit! (râde) Și la notar am zis asta! Când mi-a zis soțul meu să nu mai îmi păstrez numele de Papadopol, i-am zis să stea liniștit, că oricum mi-l schimb iar.

El a vrut să nu-ți mai păstrezi numele lui?
 
 Da! A fost o dorință, eu zic că de-a familiei!
 
 Ai rămas în relații bune cu foștii socri?
 
Nu! Nefiind o ceartă, doar o răceală!
  

related posts

Modifică setările cookies