Iubirea care vindecă până și cancerul. Povestea Samanthei Taylor-Johnson, regizoarea filmului Fifty Shades of Grey


Samantha Taylor-Johnson (51 de ani) este un exemplu pentru toți cei care încă se îndoiesc de puterea miraculoasă a oamenilor și a dragostei dintre ei.


Sam Taylor, regizoarea filmului Fifty Shades of Grey, a trecut prin Iad la sfârșitul anilor ’90, când a fost diagnostică cu două tipuri de cancer. Nimic nu anunța o asemenea năpastă, mai ales că în acea perioadă, Samantha ajunsese pe culmile celebrității. Avea 29 de ani și fusese considerată cea mai promițătoare tânără artistă la bienala de la Veneția, se măritase cu influentul dealer de artă Jay Jopling și născuse primul ei copil, o fetiță pe nume Angelica.

La doar opt luni după ce a devenit mamă, în decembrie 1997, Samantha a fost diagnosticată cu o boală cumplită, cancer la colon. O tumoră nemernică avea să-i amenințe liniștea familiei, cariera, viața. În Ajunul Crăciunului a fost operată, jumătate din intestin fiindu-i îndepărtat. În ziua de Crăciun, Samantha a desfăcut cadouri de pe patul de spital, însă din cauza anestezicului a uitat complet că a făcut asta. Așa că, soțul ei i le-a împachetat și i le-a dat din nou, a doua zi.

„Nici nu mi-am dat seama că am cancer, decât mult mai târziu. Era o tumoră despre care ei vorbeau, însă nu au menționat cuvântul cancer. Abia după aceea cineva a spus: cancerul e ținut sub control. Și eu am zis: O, Doamne, cancer – nu e de mirare că toți erați atât de îngrijorați”, și-a amintit Samantha zece ani mai târziu, conform telegraph.co.uk.

Samantha și Jay Jopling

În ciuda afecțiunii sale, Samantha s-a recuperat repede după operație, care a fost un succes. Artista s-a întors la muncă, fiind nominalizată la premiile Turner, însă a pierdut distincția în fața pictorului Christopher Ofili.

La trei ani după ce fusese diagnosticată cu cancer la colon, Samantha a fost anunțată că suferă din nou de această afecțiune. Fără vreo legătură cu boala anterioară, Samantha a fost afactată de cancer mamar. În disperare de cauză, Samantha Taylor a apelat la mastectomie și la un tratament chinuitor - șase luni de chimioterapie. Artista a recunoscut că nu ar fi putut trece peste acest chin fără ajutorul soțului ei.

Jay a fost admirabil în puterea lui. Are o personalitate extrem de puternică. A trebuit să rămân concentrată și să încerc să fiu cât se poate de optimistă, pentru oamenii din jurul meu. Simțeam că dacă mă prăbușeam, toată lumea s-ar fi prăbușit în jurul meu. Am încercat să nu cedez prea mult, pentru Jay, și să nu mă prăbușesc având-o pe Angelica în jurul meu. În intimitatea mea, firește, am avut fricile mele și momente întunecate”, s-a confesat Samantha Taylor-Johnson.

Citește și: Zece bărbați celebri care s-au însurat cu femei mai în vârstă decât ei

Revenirea și divorțul. Apoi marea dragoste

Cancerul a marcat-o definitiv pe Samantha, care și-a schimbat radical stilul de viață. „A doua oară am schimbat totul. Am trecut prin toate tratamentele posibile. Am făcut chimioterapie, am pierdut păr, am făcut mastectomie. Și mi-am schimbat regimul alimentar, lumea mea, arta”, declara Samantha pentru revista Hello.

Totuși, în 2002, după ce i s-a confirmat că a scăpat de cancer, Samantha a început un proiect ambițios – Crying Men – o colecție de 28 de fotografii de artă care îi înfățișează pe câțiva bărbați celebri de la Hollywood plângând.

FOTO: http://samtaylorjohnson.com

În noiembrie 2005 a născut a doua oară, o fetiță pe nume Jessie Phoenix. Cuplul fericit de altădată avea să se destrame în curând, iar anunțul divorțului a fost făcut de cei doi parteneri în septembrie 2008.

Viața nu s-a încheiat pentru Samantha, care a devenit doamna Taylor-Johnson în octombrie 2009. Atunci s-a logodit cu actorul Aaron Johnson, cunoscut din drama Nowhere Boy. Povestea lor de iubire a șocat lumea artistică, din cauza diferenței mari de vârstă dintre cei doi: el avea 18 ani, ea – 42.

Totuși, nunta a avut loc în iunie 2012, iar după ceremonie, ambii soți au preluat numele Taylor-Johnson. Cei doi au două fete împreună – Wylda Rae (8 ani) și Romy Hero (6 ani). Trăiesc împreună și azi. 

related posts

Modifică setările cookies