Iulia Albu critică dur ținuta pe care Carmen Iohannis a purtat-o la întâlnirea cu Papa Francisc


Pentru acest eveniment istoric, Prima Doamnă a României a ales să poarte o rochie bleu, lungă până la genunchi, iar în completarea ținutei a optat pentru pantofi albi.


Ținuta cu care Carmen Iohannis a apărut la întâlnirea cu Papa a fost aspru criticată de Iulia Albu .

„Carmen Iohannis dă cu bâta în baltă şi cu băţul în gard, abuzând de un privilegiu care nu îi aparţine! «Le privilège du blanc» este un privilegiu exclusiv al reginelor sau prinţeselor catolice, care, la întâlnirea cu Papa, de-a lungul istoriei, au putut purta rochie albă, dar şi-au acoperit întotdeauna părul. Mantilla (vălul specific adesea confecţionat din dantelă) este purtată pe cap la vizitele Suveranului Pontif şi poate fi abandonată doar în cazul în care părul este strâns, aşa cum s-a întâmplat atunci când Angelina Jolie s-a întâlnit cu Papa.

 

De la Melania Trump la Madame Macron sau Amal Clooney niciodată nu a mai fost consemnat un asemenea afront. Sigur, noi vorbim doar de nişte cârpe. Carmen este o femeie frumoasă, iar această ţinută ar fi putut-o purta oriunde în altă arte, mai puţin fireşte, cu această ocazie. 

 

Regula generală de etichetă este aceea de modestie şi respect conform normelor catolice. Sigur, noi nu suntem toţi catolici şi in niciun caz mai catolici decât Papa, dar, ipotetic şi realist vorbind, sunt sigură că de la bugetul de stat s-ar putea găsi fonduri pentru un stilist profesionist pentru doamna Iohannis“, a  declarat Iulia Albu pentru viva.ro. 


Vezi mai multe imagini cu ținuta purtată de Carmen Iohannis în GALERIA FOTO 

 

Vezi și: 

related posts

Modifică setările cookies