JURNAL DE BORD: Culisele vieţii de stewardesă. Ce pierzi, ce câştigi şi ce regreţi " în aer" 


 
Într-o rubrică ce îţi deschide o lume nouă, “Jurnal de bord”, perfecte.ro îţi prezintă cele mai importante aspecte ale unei meserii la care visează mii de românce: stewardesă. 


Azi îţi arătăm cum descrie Roxana, o tânără şi frumoasă stewardesă intervievată de cumajungistewardesa.ro această experienţă pe care şi-o doresc atâtea tinere. Roxana vorbeşte depre cât de mult te schimbă acest job, despre cum te pierzi şi te regăseşti “ în aer” şi despre cine devii după ore şi ore de zbor.  

Meseria de stewardesă, ca un curs de dezvoltare personală

Roxana povesteşte că: „ E ciudat cum câteodată, privind tavanul, aflându-te într-o țară străină, în care nu credeai că o să pui piciorul vreodată, zâmbești. Zâmbești așa, de unul singur. Apoi ieși din camera de hotel și iei la pas orașul, nu contează care, mai toate sunt noi, mai ales dacă nu vorbim de Europa. Ideea este alta. Sufletul tău este într-o schimbare continuă. Călătorești mereu către noi civilizații, noi culturi, noi destinații… împreună cu un echipaj care se schimbă mereu, alături de pasagerii care evident, nu sunt niciodată aceiași. Viteza de adaptare este una crucială… nu apuci să realizezi cât de fain a fost un zbor, că s-a și terminat..este ceva de vis cum oameni care nu s-au văzut niciodată lucrează pe un zbor ca un întreg, la un nivel înalt. Dar astea sunt amănunte mai mult sau mai puțin importante. Revenind la noi ca oameni. Nu am crezut niciodată că o să ating acest nivel de dezvoltare personală, în care după un zbor de 17 ore să fie nevoie să acord primul ajutor oferind oxigen unei persoane care trecea printr-o criză de epilepsie și să fiu fără nicio teamă, oboseală, acolo, lângă ea.”

Roxana, tânără însoţitoare de bord 

Departe de toţi cei dragi, ajungi mai aproape de tine

" Înveți să trăiești pe cont propriu. Exact, propriu. Ești de unul singur. Tu și visele tale adunate într-o tolbecuţă. Parcă îți este și teamă să îți împărți visele cu cineva. Numai tu îți cunoști ținta. Numai tu știi unde vrei să ajungi, de ce ești acolo și ce lupte se dau în sufletul tău. Și știi ce? Câteodată nici tu nu mai știi…și stai și scrollezi printre pozele făcute, amintirile de pe diferite zboruri…și îți amintești rapid că ești un norocos. Un norocos nebun să cunoască lumea, să o mănânce din priviri. Să iubească oamenii de orice naționalitate ar fi, să îi îmbrățișeze din priviri oricât de nemulțumiți ar fi, pentru că și ei au problemele lor, iar tu nu ești cauza, tu ești acolo să le înfrumusețezi clipele, atât cât te au în preajma lor. După, nu mai contează, pe aceștia, chiar că nu îi mai vezi. Sau cine știe cum îți este scris…în orice caz, până la urmă, am realizat că e un drum pe care am ales cu sete să îl încerc, cu o bucurie de nemăsurat și cu o dragoste pentru tot ce înseamnă călătoriile."

Preţul plătit ca stewardesă

"Departe de toţi cei dragi, departe azi chiar şi de oamenii pe care abia ieri ţi i-ai făcut dragi, Roxana povesteşte: ” Acum, pot doar să mă bucur de fiecare zi ce trece, notând în agenda următoarea destinație. Când am ales să plec, am zis: „Orice vis are un preț!”. Da, așa a și fost. Sunt nenumărate prețurile…dar bucuriile sunt incomparabile. Da, îmi lipsesc multe. Da, îmi este dor de multe. M-am rupt brusc de o rutină, de oameni și de tot ce trăiam. E că și când aș trăi două vieți în paralel. E ciudat. Dar frumos. La finalul programului, când pun capul pe pernă, sunt fericită. Pentru că știu că nu sunt singură. Știu că eu am ales asta și îmi asum toate urmările, de orice fel ar fi. Și am ales acum să împart asta și cu voi, că o pagină din suflet la care am simțit nevoia să dau share. Cred că ușor-ușor am învățat să îmi numesc „casă” peste tot în lume.”

 

Cristina Toader, fostă stewardesă 

Interviul cu Roxana este luat de Cristina Toader, bloggerită la cumajungistwardesa.ro, cu peste 10 ani de experienţă în aviaţie şi presă. La rândul ei, Cristina spune despre ea însăşi că “După 4000 de ore de zbor, eu mi-am regăsit sufletul, m-am schimbat şi păstrez întotdeauna aproape de mine oamenii care încă zboară, ca să mă menţin într-o continuă dezvoltare personală.”

Puteţi afla detalii despre meseria de stewardesă şi din interviul următor:

Foto: Cristina Toader

 

  • JURNAL DE BORD: Culisele vieţii de stewardesă. Ce pierzi, ce câştigi şi ce regreţi în aer  
Modifică setările cookies