Karl Lagerfeld- Omul. Islamofob, rasist, misogin, care detesta femeile cu forme. Cât de tare le-a jignit pe Pippa Middleton și pe Adele


Directorul creativ al lui Chanel , Karl Lagerfeld, a murit la 85 de ani, marți la Paris.


Lagerfeld, cunoscut ca fiind " regele modei ", și un designer prolific care și-a lăsat amprenta asupra industriei.

Cum a fost însă Lagerfeld, omul? 

Islamofob, rasist, misogin - pozițiile lui politice și opiniile exentrice au fost ignorate de milioane de oameni, care s-au concentrat mai mult pe impactul pe care acesta l-a avut în industria modei. 

Lagerfeld a susținut în repetate rânduri că nu s-a simțit constrâns de moștenirea lui Coco Chanel ca designer. Și-a spus părerile cu nonșalanță, chiar dacă a jignit numeroase celebrități și categorii sociale. 

În 2017, Lagerfeld nu a avut nici o problemă să afirme că migranții sirieni și musulmani nu erau bineveniți în Europa. "nu se poate - chiar dacă există decenii între ei - să omori milioane de evrei și să aduci în locul acestora  pe cei mai răi dușmani ai lor!", spune Karl, la doar câteva zile după ce neo-naziștii și naționaliștii albi s-au adunat în Polonia pentru demonstrații împotriva migranților de culoare, cântând "Polonia pură, Polonia albă!".

 

 

De-a lungul carierei sale, Lagerfeld s-a remarcat era notoriu misogin. Într-o conversație cu Carine Roitfeld, redactor-sef al CR Fashion Book , el a declarat că ar fi o rușine să fie înmormântat de o " fiică urâtă " și că a avea copii este pentru femei, nu pentru bărbați. De asemenea, el a afirmat că celebra Coco Chanel nu a fost feministă pentru că ea "nu era destul de urâtă pentru asta".

 

"În Franța există un procent mare de fete tinere care sunt supraponderale și un procent foarte mic sunt slabe . Deci, hai sa vorbim despre 25 la sută care au o problemă de greutate sau sunt supraponderale. Anorexia nu are nimic de-a face cu moda.", declara el.

Lagerfeld avea o poziție foarte fermă - nu folosea în prezentări decât modele foarte slabe. 

"Nimeni nu dorește să vadă femeile cu forme. Aveți mame grase, care stau cu pungile de chipsuri în fața televizoarelor, spunând că modelele slabe sunt urâte. Moda este despre vise și iluzii. ", a șocat el într-un interviu mai vechi. 

 

Despre Adele a spus că "este cam prea grasă, dar are o față frumoasă și o voce divină".

 

Despre Pippa Middleton : "Nu-mi place fața ei. Ar trebui să-și arate doar spatele.

 

 

Despre Heidi Klum : "Heidi Klum nu este un model de podium. Este pur și simplu prea grasă și are un bust prea mare. Și ea întotdeauna mănâncă atât de prost!"

 

 

Într-un interviu din 2018 , Lagerfeld a declarat că a fost amuzat de mișcarea #MeToo și că ceea ce l-a șocat cel mai mult era "starletele au avut nevoie de 20 de ani să-și amintească ce s-a întâmplat. Să nu mai vorbim de faptul că nu există martori".

 

 " Dacă nu vrei ca cineva să-ți dea jos pantalonii, nu deveni model!  Du-te la mănăstire, va fi întotdeauna un loc pentru tine la mănăstire! ", a mai declarat el. 

FULLSCREEN
Karl Lagerfeld- Omul. Islamofob, rasist, misogin, care detesta femeile cu forme. Cât de tare le-a jignit pe Pippa Middleton și pe Adele
  • /

related posts