”Kate Middleton de Himalaya”, cea mai fericită regină din lume. Pentru ea, regele a renunțat la poligamie


Jetsun Pema (30 de ani), considerată ”Kate Middleton de Himalaya”, este cea mai tânără regină din lume. Aceasta trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de regele Bhutanului care, de dragul ei, a renunțat la dreptul de a avea mai multe soții. 


Jetsun Pema are doi fii. Cel mare, prințul Dragon Prince Jigme Namgyel Wangchuck, are acum patru ani și este moștenitorul tronului. Pentre Jetsun, regele Jigme Khesar Namgyel al Bhutan-ului (40 de ani) a renunțat la poligamie. Deși îi despart 10 ani, Jigme s-a îndrăgostit de aceasta pe când ea avea 17 ani.

Cei doi s-au cunoscut pe când el era deja rege de doi ani. Au început o relație secretă, dar ea a cerut un răgaz - voia să plece la Londra pentru a studia relațiile internaționale, psihologia și istoria artei la Regent's College. Jigme i-a făcut pe plac, simțea că și-a găsit sufletul pereche. 

În 2011, Jigme a cerut-o de soție. ”Mulți se întreabă de ce ar trebui să fie regină: este extraordinar de frumoasă, inteligentă, grațioasă. Este un om bun, iar ca regină este deja pregătită să-și servească oamenii și țara. Mi-am găsit regina și numele ei este Jetsun Pema”, a mărturisit regele în parlament, în momentul când și-a anunțat nunta. 

Aceștia s-au căsătorit în același an cu nunta dintre Kate Middleton și William. Din dragoste pentru ea, regele Bhutanului a făcut un alt gest romantic: deși legea regatului permite poligamia, acesta a jurat solemn că renunță la dreptul de a avea alte soții. ”Am ales-o pe ea și doar pe ea”.

Foto: Getty 

 

Întrebarea Mesei Rotunde cu Ruby: „Aș putea-o juca pe Oana Zăvoranu”

related posts

Modifică setările cookies