Katy Perry, în centrul unui scandal de rasism


Două perechi de pantofi create de Katy Perry au fost retrase de pe piață din cauza conotațiilor rasiste.

Tag-uri: #Katy Perry #rasism

Două modele de pantofi creați de Perry au fost retrase de la vânzare din cauza conotațiilor rasiste, scrie TMZ. E vorba de modelul "Rue Face Slip On Loafers" și de modelul "Ora Face Block Heel Sandal".

Pantofii au fost retrași după ce cumpărătorii și presa au remarcat asemănarea izbitoare dintre aceste modele și machiajul "blackface".

Acest machiaj e unul dintre simbolurile rasismului american. Mai precis, e vorba de machiajul purtat de actorii albi în prima jumătate a secolului al XX-lea pentru a înfățișa personaje de culoare, practic unul dintre stereotipurile impuse de majoritate pentru a ridiculiza aspectul și cultura afro-americanilor.

Katy Perry nu e prima vedetă acuzată de rasism. Și Gucci, Prada sau Moncler au primit acuzații similare. Prada a scos în decembrie, de exemplu, o serie de accesorii în formă de maimuțe cu buze roșii. Accesoriile au fost retrase de pe piață în timp record, însă, cu toate astea, și atunci scandalul a fost unul de proporții.

Anul trecut, Katy Perry s-a situat pe primul loc în topul celor mai bine plătite cântărețe realizat de Forbes. A devenit cunoscută la nivel mondial pentru piese precum "Teenage dream", "Firework", "California Gurls", "E.T." sau "Hot N Cold".

related posts