Kim Kardashian se pregătește să devină avocat. Are cineva ceva de obiectat?


Star de televiziune și activistă pentru drepturile omului și ale deținuților, Kim Kardashian mai face un salt în cariera ei.


Kim Kardashian a surprins pe toată lumea cu anunțul făcut în revista Vogue. Într-un interviu acordat publicației americane de fashion, membra „clanului” Kardashian a dezvăluit că și-a început ucenicia în cadrul unei celebre case de avocatură din San Francisco.

Kim Kardashian a început practica în avocatură vara trecută și speră ca în 2022 să ia examenul pentru a fi acceptată în Baroul de Avocați din California.

Însă, cum poate deveni Kardashian avocat fără să absolve o facultate de profil? În patru state din SUA, printre care și California, poți deveni avocat dacă petreci patru ani ca ucenic în cadrul unei firme de avocatură, timp în care ești instruit ca la școală.

FOTO: Mikael Jansson/Vogue

„A trebuit să mă gândesc mult și serios la asta”, a declarat Kim Kardashian pentru Vogue. Vedeta a dezvăluit că în primul an de practică în cadrul firmei de avocatură a trebuit să acopere trei mari domenii: drept penal, prejudicii și dispute contractuale.

„Pentru mine, partea referitoare la prejudicii mi se pare cea mai confuză, disputele contractuale sunt cele mai plictisitoare, iar dreptul penal îl pot face și în somn. Am luat primul test cu 100 de puncte. Foarte ușor pentru mine”, a mărturisit Kim Kardashian.

Citește și: Kim Kardashian, în cea mai decoltată rochie din istorie

Kim Kardashian militează pentru abolirea pedepsei cu moartea

Vedeta este cunoscută pentru nenumăratele sale intervenții, pentru îndreptarea erorilor comise în actul de justiție american. 

În 2018, vedeta l-a convins pe președintele Donald Trump să comute pedeapsa cu închisoarea pe viață primită de o femeie pentru infracțiuni fără violență. În același an, Kim Kardashian a intervenit și pentru un bărbat, Chris Young, condamnat la închisoare pe viață pentru posesie de cocaină și marijuana. De asemenea, vedeta a promis că îi va plăti acestuia chiria, după eliberare, vreme de cinci ani.

Tot anul trecut, Kim Kardashian a făcut turul închisorilor din California pentru a afla poveștile de viață ale deținuților, printre care și persoane condamnate la scaunul electric. Vedeta consideră că pedeapsa cu moartea ar trebui abolită în California și a declarat că susține demersul guvernatorului Gavin Newson.

„În ultimul an m-am documentat în legătură cu sistemul judiciar. Am vizitat închisori, m-am întâlnit cu foști deținuți și am ajutat în anumite cazuri în care oamenilor li s-a făcut o nedreptate, inclusiv în două cazuri de pedepse cu moartea”, a anuțat Kim Kardashian pe Twitter.

related posts

Modifică setările cookies