La 19 ani, au devenit primii gemeni care au făcut operație de schimbare de sex în același timp


Doi frați din Brazilia au devenit primii gemeni din lume care au făcut schimbare de sex în același. Unul dintre aceștia a mărturisit că primul duș în calitate de femeie a fost ”magic”.


Săptămâna trecută, Mayla Phoebe de Rezende și sora ei, Sofia Albuquerck (19 ani), au devenit protagonistele unei premiere medicale, fiind prima pereche de gemeni care a avut parte de operații simultane de schimbare de sex.

Mayla speră ca povestea lor să ajute astfel încât operațiile de schimbare de gender să devină mai accesibile în Brazilia. ”Noi am făcut mereu totul împreună și recent ne-am împlinit visul de a ne schimba sexul și a deveni primii gemeni transsexuali din lume care face asta. Există multe femei trans care renunță pentru că lista de așteptare este foarte lungă în sistemul de sănătate public, iar în Blumenau, există o singură unitate medicală care face această procedură”.

 

Mayla și Sofia spun că s-au identificat mereu drept femei. ”Când îmi vedeam organul masculin, simțeam că nu îmi aparține”. Mayla spune că ea și sora ei au fost de multe ori nedreptățite din cauza stilului lor de viață.

”La școală era foarte greu. Unii colegi îmi aruncau cu cărțile în cap”.

Familia, în schimb, le-a susținut, iar bunicul din partea mamei și-a vândut o casă pentru a plăti operația gemenilor.

Mayla spune că ea și sora ei au fost monitorizate timp de patru înainte de a fi operate. În plus, au primit tratament hormonal specific. 

De când povestea lor a apărut în ziare, Mayla și Sofia primesc felicitări și gânduri bune din toată lumea. Mayla spune că speră ca, într-o zi , să aibă și ele familiile lor. ”Vrem să fim mame, să adoptăm copii. Și vrem să ajutăm oamenii trans să lupte pentru visurile lor”.

Foto: Facebook

 
 

related posts

Modifică setările cookies