La 20 de ani, o tânără din Iași conduce tractoare și administrează o fermă. Este mândria facultății la care studiază


Andreea-Oana Arnăutu are doar 20 de ani, dar deja știe să conducă mai multe utilaje agricole. Este studentă în anul I, la Facultatea de Agricultură USV Iași, dar în același timp își ajută părinții pentru afacerea comună - o fermă în localitatea Călărași, județul Botoșani. 


Andreea administrează, împreună cu familia, 400 de hectare de teren agricol și 50 hectare pășune. În plus, mai are bovine pentru carne din rasa Charolaise și ovine din rasa Suffolk, Karakul, carabașe, un efectiv de aproximativ 500 animale.

Tânăra este mândria părinților, dar și a facultății la care studiază. Pe pagina oficială a instituției a fost distribuit un interviu cu ea, apreciat cu sute de like-uri. 

„Nu mă văd făcând altceva și am gânduri mari pentru viitor, fiind o afacere profitabilă dacă muncești pentru aceasta. Da, sunt implicată fizic alături de familia mea, forța de muncă fiind foarte greu de găsit, am învățat pe parcursul anilor, iar de ceva ani știu să folosesc în mare parte toate utilajele, dezvoltând o pasiune pentru acestea și devenind împreună cu fratele meu mâna dreaptă a tatălui nostru. Pentru a reuși într-un domeniu, indiferent care ar fi, nu poți reuși fără încredere, muncă și pasiune. Agricultura este un domeniu pe care îl recomand cu încredere tinerilor”, a spus ea într-un interviu pentru botosaneanul.ro

Andreea este activă pe Tikok, acolo unde publică diverse filmulețe care ilustrează activitatea ei de la câmp. În video-ul de mai jos se poate observa cum conduce un utilaj agricol. 

@agroandreea #CapCutVelocity #agriculturaromaneasca #agriculturaromaneasca #foryou #agriculturelife #agricultura???????? #romania???????? #fyp #botosani #girlfarmer #foryoupage #jhondeere #5100r #farmergirlcheck #2023 ♬ ты и я (Tiktok version) - Invading & Xcho

 

 

„Felicitări Andreea și mult succes în continuare”, „Felicitari! Mult succes în domeniul pe care l-ai ales”, „Spor și perseverență, Andreea!”, sunt doar câteva dintre comentariile primite de la colegi, profesori și cei apropiați. 

 

Sursă foto: Facebook/ Andreea-Oana Arnăutu

  • La 20 de ani, o tânără din Iași conduce tractoare și administrează o fermă. Este mândria facultății la care studiază
Modifică setările cookies